En aktiv avismand runder 70 år onsdag

0

Flemming Østergaard, Møllebakken 31 A, Støvring, fylder 70 år onsdag den 7. november.

AVISER i alle forskellige afskygninger har været ”hovedingrediensen” i Flemming Østergaards hverdag, lige siden han trådte ind i de erhvervsaktives rækker.
Hele hans liv har omdrejningspunktet været aviser, dels dagblade, dels ugeaviser, først på Aarhus Stiftstidende i hjembyen, hvor han voksede op i en søskendeflok med tre søskende.

Han blev gift med Eva, som stammer fra Himmerland, den østlige del af nuværende Rebild Kommune, og ægteskabet tæller en datter og en søn.

Arbejdslivet førte Eva og Flemming til Sjælland, hvor først Politiken og senere Berlingske Tiden nød godt af Flemming Østergaards erfaring og tæft for dén udvikling inden for avisbrenchen, som en overgang truede med at rykke tæppet væk under adskillige udgivelser i Danmark.

Flemming Østergaard beskæftigede sig i det Berlingske Hus både med dag- og ugeaviser, og han var med helt i front, da ny teknik og smartere produktionsformer blev nødvendige for at klare sig i kampen om abonnenter og annoncekunder.

Efter en snes år på Sjælland, hvor bopælen var den skønne fiskerby Gilleleje, gik turen tilbage til Jylland, hvor Eva og Flemming – med børnene sat ”godt i vej”, som man siger – bosatte sig i Haverslev på Evas hjemegn.
Flemming Østergaard var en tur omkring bladhuset Favrskov-Gruppen med fem ugeaviser, og senere Jyllands-Posten samt et gensyn med Aarhus Stiftstidende, inden han besluttede at drosle ned; – det lykkedes ikke helt, for det var netop Flemming Østergaard, som var primus motor, da Vores Avis blev lanceret..!

I den sparsomme fritid har Flemming Østergaard været
aktiv i Haverslev Menighedsråd, Rebild Kommunes Fritidsråd, Socialdemokratiet og tidligere gennem en årrække med den helt store interesse: HUNDE!
Først gjaldt det Boxere, sidenhen Franske Bulldogs, hvor Europa blev kørt tyndt med de fornemme tophunde.
De seneste tre år har Eva og Flemming nydt tilværelsen som pensionister i Støvring.

Dagen fejres under private forhold.

Share.

Der er lukket for kommentarer.