10 års gourmet-jubilæum med mesterkok Mads Cortsen i Terndrup

Annonce

Terndrup Borgerforening fejrede forleden 10 års jubilæum for sin årligt tilbagevendende vinterhalvårs-aktivitet ”Madlavning for finere mænd”, hvor en god håndfuld madglade mænd dirigeres rundt blandt kødgryderne af underviser Hanne Andersen.

I anledning af jubilæet var underviseren dog den unge lokale mesterkok fra St. Brøndum, Mads Cortsen, som sidste år præsterede at vinde sølvmedalje i den populære tv-kokkekonkurrence Master Chef. Siden triumfen har Mads arbejdet på forskellige Michelin-restauranter, og for nylig har han startet sin egen virksomhed ”Cortsen Dining”, hvor han tager rundt i hele landet og laver alt fra private luksusmiddage til bryllupper og andre store selskaber.

En indviklet menu…

De madglade mænd på jubilæumsholdet blev sat til at lave en to-retters gourmet-menu: Ballotine af fjerkræsoufflé og oksefilet, tilberedt Sous Vide. Hertil sprød, urtekroket, smørpocheret kålstok og sauce på reduceret oksefond og urter. Som dessert brokengel på ananasjuice, på en bund af krystalliseret hvid chokolade, frysetørret ananas og chokolademynte, med chokoladeganache og cremet vaniljeis, – tilsammen også kaldet ”Københavnerstang i nye klæder”….

– I starten lød 90% af ingredienserne som det rene volapyk for os, selv om vi er ret erfarne i et køkken, men det lykedes helt bestemt at få en gedigen omgang goumet-oplevelse ud af anstrengelserne, lød vurderingen da sveden var tørret af panden og alle herlighederne sat til livs.

Læs mere om Mads Cortsen herReklamelink.