Gå ikke på kompromis med din ERP-løsning

0

Har du i din virksomhed en ordentlig ERP-løsning? Hvis svaret på dette spørgsmål er nej, så er det på tide, at der bliver kigget efter en løsning, som er optimal for forretningens drift. Hvad end man er en lille, mellemstor eller stor virksomhed, så er det alfa og omega, at man har styr på sin ERP-løsning, og at denne kan håndtere de aktiviteter, som virksomheden måtte have.

Investeringen i et ERP-system kan godt løbe op i store summer. Man må dog huske på, hvad sådan en løsning gør for virksomheden og den daglige drift. Ofte er det investeringen værd, og derfor vil vi i det nedenstående slå et slag for, at man som virksomhed genovervejer sin ERP-løsning, hvis denne ikke lever op til kravene i dag.

Hvad er ERP?

ERP er en forkortelse af ”Enterprise Ressource Planning” og er altså et software, som på sin vis håndterer arbejdsprocesser og sammensætningen af disse i virksomheden. Ønsker du at kunne ressourcestyre elektronisk internt i din virksomhed, så er det et ERP-system, du skal have fat i.

ERP-system Microsoft Dynamics Business Central 365 er et eksempel på et system, der bruges af mange virksomheder med stor succes. Driver man derfor til dagligt en virksomhed, hvor man er på udkig efter et ERP-system, så kan man med fordel tage et kig på Microsoft Dynamics Business Central 365.

Sørg for at få implementeret ERP-systemet korrekt

Skal der implementeres et nyt system i virksomheden, så er det vigtigt, at det gøres korrekt. Dette indbefatter blandt andet, at virksomhedens ansatte bliver oplært indenfor området, og at man sikrer sig, at systemet snakker sammen med de andre systemer, som virksomheden benytter sig af i den daglige drift.

Et ERP-system er ikke noget værd, medmindre det implementeres korrekt; derfor kan det anbefales at samarbejde med et selskab, der er eksperter i dels rådgivning og dels implementering af ERP-systemer.

Hvordan finder man det rigtige ERP-system til sin virksomhed?

Ovenstående spørgsmål er svært at besvare definitivt. Det handler nemlig i høj grad om, hvad det er for en virksomhed, man har med at gøre. Derudover er det vigtigt at have in mente, at de nuværende systemer skal kunne tale sammen med ERP-systemet.

Derfor lyder anbefalingen herfra, at man udvælger et firma, der kan være med til at hjælpe i beslutningsprocessen. På den måde får man eksperter i implementering af disse systemer med ind over, som kan komme med gode råd samt vejledning.

Et plus vil naturligvis være, hvis virksomheden også kan håndtere oplæring af medarbejdere. Det er dog nemmere sagt end gjort.

Skræddersyede løsninger er populære

Selvom der skal investeres flere penge i skræddersyede løsninger, så kan det godt ende med at blive den mest gunstige mulighed. Har man som virksomhed nogle helt specifikke behov, så kan man med fordel undersøge, hvad det vil koste at få skræddersyet en løsning dertil.

Share.

Der er lukket for kommentarer.