I weekenden inviterer Frugtavler Jens Corneliussen til lidt af en æblefest i Frugthaven i St. Brøndum. Begge dage presses der æblemost på gammeldags maner. Alle er velkomne til at kigge forbi og hjælpe med indsamling, rengøring og presning af de mange modne æbler.
Der er smagsprøver på mosten samt mulighed for at købe æblemost med hjem. Hele familien kan være med, når æblerne indsamles i plantagen og efterfølgende vaskes og presses, inden den friske æblemost tappes på dunke. Deltagerne er velkomne til at tage madpakke med, men senere tændes der op i grillen, og der er også mulighed for at købe sig en portion god, gammeldags æbleflæsk.
Æblets Dag
I den forgangne weekend var der også livlig aktivitet både i Frugthaven og hos Rosen-Lund i Suldrup. Dette var i forbindelse med fejringen af Æblets Dag. Hos Rosen-Lund kunne gæsterne lørdag den 12. september plukke æbler eller nyde deres medbragte mad blandt æbletræerne. I Frugthaven i St. Brøndum var der både rundvisning, mulighed for en tur med ”traktor-plukke-toget” og smagsprøver.
Opskrift på Æbleflæsk
Æbleflæsk med røget bacon til 4 pers.
400 g røget bacon
2 store løg
4-5 madæbler
1 tsk. Brun farin
Salt og peber
Tilbehør: Rugbrød
Skær baconen i grove terninger og rist dem gyldne på panden. Læg dem herefter på fedtsugende papir.
Skær løg og æbler i grove tern og kom dem på panden med baconfedtet. Tilsæt brun farin og sauter indtil løg og æbler bliver bløde.
Kom nu baconen tilbage i panden (sammen med æbler og løg) og varm det hele godt igennem. Slut af med at krydre med salt og peber. Serveres herefter med rugbrød til.
(Kilde: Grundkøkken af Nikolaj Kirk og Mikkel Maarbjerg)