ANNONCE: Guide til at finde den rette låneudbyder med disse 3 tips

0

Det er blevet let at optage et lån på internettet, og det betyder, at du med få klik kan få flere penge ind på din konto, hvor du førhen skulle bevæge dig hen til nærmeste bank for at ansøge om et lån. Derfor kan et lån virke fristende, når du har brug for flere penge.

Lån eller kredit?

Lån og kredit bliver ofte set som to sider af samme sag, men der er forskel mellem disse to måder at låne penge på. Når du optager et lån, får du udbetalt hele beløbet med det samme, og du vil som regel betale et fast månedligt afdrag. Derved vil der være en slutdato på lånet, som vil være når løbetiden er ovre, og du har betalt lånet tilbage.

Kredit er derimod et beløb som forbindes med din almindelige konto. Dette beløb kan du bruge af, når du har brug for det, og du betaler kun renter og gebyrer af de penge, du bruger. Det betyder, at du ikke betaler et fast månedligt afdrag. En kredit har dermed ikke en fastsat slutdato, da det mere skal ses som en slags penge, du har til gode i tilfælde af, at du får brug for dem.

Inden du vælger en låneudbyder, bør du gøre op med dig selv, om du gerne vil optage et lån, eller om du vil låne kredit, da dette kan have betydning for, hvilken låneudbyder, der passer til dit behov. Hvis du gerne vil låne kredit, kan du låne pengene med et Ferratum lån.

Læs anmeldelser af udbyderne

Når du undersøger markedet af låneudbydere, vil du hurtigt finde ud af, at der findes rigtig mange låneudbydere, og det kan være svært at sammenligne dem alle sammen og finde ud af, hvilken udbyder, der er den rette for dig. En måde, hvorpå du kan sammenligne låneudbydere, er ved at læse anmeldelser af de låneudbydere, som du finder interessante. Det vil give dig et overblik over, hvad udbyderne har at tilbyde.

Sæt dig ind i betingelserne

Inden du optager et lån, er det vigtigt, at du sætter dig ind i betingelserne ved lånet. Kræver udbyderen, at du betaler et månedligt afdrag, og har du råd til at betale dette afdrag? Det kan også være, at der er nogle gebyrer hos en udbyder, som du sparer hos en anden. Det kan igen virke uoverskueligt at finde hoved og hale i alle disse betingelser og eventuelle gebyrer. Derfor kan du med fordel vælge at sammenligne lånets ÅOP, da det giver dig en ide omkring, hvor meget du skal betale i omkostninger for lånet. Ligeledes er det lovpligtigt for en udbyder at oplyse ÅOP, så du vil altid kunne finde dette tal.

Finansielle situation

Til sidst skal du huske, at et lån sjældent er en god løsning, hvis du allerede har problemer med din økonomi, da du så vil få svært ved at betale det månedlige afdrag. Derfor skal du altid overveje din finansielle situation, inden du optager et lån.

Share.

Der er lukket for kommentarer.