ANNONCE: Huspriserne falder let – er det nu man skal købe?

0

I den seneste tid er huspriserne i Midt- og Nordjylland faldet en smule. Faldende priser kan ofte være en faktor, der spiller ind, når man som potentiel huskøber er på boligjagt, for falder priserne yderligere, kan man stå med et tab kort efter. Men har du brug for en ny bolig, og er der ingen tid at spilde, så er det bare at springe ud i det. Det er dog vigtigt at sikre, at det hus der er i sigte, og forudsætningerne for et køb, er helt som det skal være. Der er god hjælp at hente hos en boligadvokatnær dit område, og evt. en uvildig byggesagkyndig.

Ingen voldsom krise i sigte

Selvom der ser ud til at være en lille afmatning i den danske økonomi, og huspriserne i det meste af landet går en lille smule ned, er der ingen tegn på at der er en krise på vej, som den vi så i slutningen af 2007. Økonomien går altid op og ned, og skiftende lav- og højkonjunkturer er uundgåelige. Simpelt sagt, kan man endda sige at en lavere pris måske vil skabe en lille smule forøget interesse i at købe bolig. Men hvad vejer mest for en, om man er nødsaget til at flytte, eller om man kan vente lidt, er en individuel vurderingssag. Den største risiko ift. boliglån er foretaget af låntagere i København og omegn, hvor priserne i flere år har været på himmelflugt. Især i Nordjylland har priserne været på vej nedi et års tid, og det kan måske lokke nogle nykøbere til området.

Storbyerne bliver stadig dyrere

Boliger i storbyerne stiger fortsat, selvom ejerlejligheder ser ud til at have toppet. Derfor søger mange, og især nye købere, mod de omgivende kommuner, hvor husene stadig er til at få til en fornuftig pris. Hvad det vil betyde for Midt- og Nordjylland, er svært at sige, men teoretisk kan det betyde at nykøbere vil søge væk fra Aarhus og Aalborg, og længere ud mod de mindre byer i områderne.

Når huset så er fundet

Hvis man er sprunget ud i en potentiel bolighandel, er der mange ting, man skal holde øje med. Først og fremmest, skal husets tilstand være godt beskrevet, og alle købsdokumenter skal være korrekte. Om det bare drejer sig om hjælp til at få udarbejdet og tinglyst skøde, så er der hjælp at hente. Det samme, hvis man ikke er tilfreds med den almindelige tilstandsrapport, som er obligatorisk ved en bolighandel. Der kan man nemlig få yderligere besigtigelse af eventuelle skader, fejl og mangler. Vil man have ekstra sikkerhed, kan man også vælge det.

Selve huskøbet

Er man nykøber, vil man måske have brug for hjælp til at forstå og få godkendt alle boligkøbets dokumenter, og det kan også være en fordel at have en professionel til at stå for kommunikationen med bank og mægler, hvor alle regler bliver overholdt, og man dermed slipper for at stå med en potentiel sag.

Så står man og har brug for at flytte, så er der ingen grund til at holde sig tilbage. Også selvom man måske realiserer et mindre tab over nogle få år. Det er uundgåeligt i en helt almindelig økonomisk struktur.

Share.

Der er lukket for kommentarer.