Blomstermarken Støvring: Energi- og miljøgevinst samt lavere boligudgifter

0

Hos Andelsboligforeningen Blomstermarken ved gymnasiet og Karensmindeskolen i Støvring medfører miljø- og energibevidst adfærd i disse år også pæne økonomiske besparelser for beboerne i andelsboligforeningens 40 huse. Blomstermarken har netop afsluttet afsluttet sit tredje tiltag i rækken af initiativer for at spare energi.

Første etape blev gennemført i 2016, da foreningen satte nye pærer i de 29 gadelamper i området: De gamle kviksølvlamper blev udskiftet med moderne LED pærer.
Udgiften til LED-pærerne var på ca. 9.000 kr., og det viste sig hurtigt at være en meget klog beslutning, idet besparelsen blev på godt 12.000 kr. om året, så udgiften var tjent ind på bare ni måneder.

Én på lampen, – med succes
Anden etape var udskiftning af 85 udendørs lamper på husene og fælleshuset.
De gamle lamper havde hver et forbrug på 20 watt, mens de nye har et beskedent forbrug på 5 watt, og de har samtidig et moderne look; – igen en fornuftig investering, viste det sig.

20.000 kr. i årlig besparelse på varmepumper i 40 huse
Tredje tiltag har Boligforeningen Blomstermarken lige afsluttet: Udskiftning af cirkulationspumperne i varmeanlæggene i alle 40 huse. – De gamle pumper, som har kørt i 13 år, har gjort det godt, men de nye vil give en besparelse på 500 kr. hver om året, og denne besparelse vil komme de enkelte beboere til gode, fortæller Villy Gregersen fra andelsboligforeningen.
Desuden får foreningen energitilskud for at udføre den energibesparende udskiftning, så der er næsten tale om en dobbelt gevinst.

Affalds-forskønnelse
Sluttelig kan det nævnes, at Blomstermarken i sommeren 2017 indkøbte og opsatte ny afskærmning om skraldespandene af absolut vedligeholdelsesfrit materiale, for på den måde at spare på vedligeholdelsesudgifterne, men også for at få noget pænere udseende.
– I øvrigt udføres det praktiske arbejde af en gruppe, håndværkskyndige mænd, så udgifterne holdes på et overkommeligt niveau, slutter Villy Gregersen.

Share.

Der er lukket for kommentarer.