Børn sætter rekord med ”SOMMERBOGEN” år efter år

0

Børn slår sommerferiens læserekord år efter år! – Hvert år deltager tusindvis af børn i Danmarks største læsekonkurrence, Sommerbogen, og fra den 14. juni går det løs igen.

Biblo inviterer sammen med de lokale folkebiblioteker endnu en gang alle børn i alderen 7-14 år til at dele deres læselyst i Danmarks største læsekonkurrence, Sommerbogen. Det er nemt at deltage: Læs og anmeld bøger på biblo.dk og vær med i konkurrencen om mange fede præmier. Sommerbogen 2019 åbner d. 14. juni og fortsætter frem til d. 24. august. 

Bag konkurrencen står Biblo og landets folkebiblioteker, som sammen arbejder hen imod Sommerbogens fornemmeste opgave – nemlig at fastholde børns lyst til at læse og dermed øve læsefærdighederne i den lange skoleferie. Sidste år deltog tusindvis af børn fra hele landet, der i alt lavede 16.301 boganmeldelser og dermed var med til at slå det rekordhøje antal anmeldelser fra året før. 

– Det bedste ved at vinde Sommerbogen var nok at vide, at der jo også var mange andre dygtige anmeldere, der havde skrevet ind, men at det lige var mig, der havde vundet… Det var ret vildt. Og det var også fedt at kunne fortælle det til alle dem jeg kendte” Frida, 11 år, vinder af Sommerbogen 2018 .

På biblo.dk er der daglige bogpræmier på højkant til de heldige, og derudover findes der 5 hovedpræmievindere, når konkurrencen af slut, som hver får 5 minutter til at tømme en boghandel.

Det er Biblos redaktion og bibliotekarer, der vurderer anmeldelserne, og udvælger de allerbedste, som kåres til hovedpræmievindere.

Der foregår også masser af sjove læselyst-aktiviteter rundt omkring på bibliotekerne. På Rebild Bibliotekerne udleverer vi desuden 1 gratis bog, til alle de børn der kommer og viser os, at de har skrevet/optaget 3 anmeldelser af bøger de har læst.

Børn inspirerer børn 

Sommerbogen handler om at motivere børnene til at fordybe sig i læsningen, hvor det i højere grad er på eget initiativ, frem for fordi en dansklærer fortæller dem, at de skal. 

Det handler også om at dele sine læseoplevelser med andre børn og blive en del af et læsefællesskab, hvor man kan lade sig inspirere både på biblioteket og af de andre anmeldelser på biblo.dk og få nye idéer til spændende ferielæsning. Børnene bestemmer helt selv, hvilke bøger de vil læse og anmelde, og om de vil lave boganmeldelserne på skrift eller som video. 

Share.

Der er lukket for kommentarer.