BSV: Tre folketingskandidater på tværs af partier går sammen om nordjysk klimagaranti

0

Marie Bjerre (V), Casper Hedegaard (B) og Søren Valgreen Knudsen (S) indgår et samarbejde om at sikre en milliard til klimatiltag til Nordjylland efter det kommende folketingsvalg.

Foreningen af de tre kandidater på tværs af de politiske blokke betyder, at uanset hvilken farve regeringen vil have efter den 17. juni, vil de arbejde på at hente en milliard kroner til Nordjylland.

Klimapengene skal bruges til at gøre Nordjylland til Europas grønne vækstmotor hovedsagelig gennem forskning, samspil med erhvervslivet og lokale initiativer.

Samarbejdet først

I valgkamp plejer politiske modstandere distancerer sig fra hinanden. I dette tilfælde sparker de tre folketingsaspiranter ”plejer” til hjørne og sætter samarbejdet forrest, når det handler om klima.

Vælgerundersøgelser viser, at klimadagsordenen er en af det vigtigste dagsordener ved det kommende folketingsvalg.

De – måske – kommende folke-tingsmedlemmer vil vise nordjyderne, at det er vigtigere med reel handling og samarbejde end at forsøge at få vælgere ved at udstille uenigheder.

– Vi har et ønske om at vise nordjyderne, at vi er en ny politisk generation, som er villige til at smide våbnene og arbejde sammen om de store dagsordener – også selvom der er valgkamp, understreger ”de tre musketerer”.

– Klimaet er en verdensomspændende problemstilling, og Nordjylland er et oplagt sted at investere; her er både vind, bølger, et veletableret grønt erhvervsliv samt et godt universitet, og nu skal vi bare have pengene herop, siger Casper Hedegaard (B)

– Selv om der er mange ting, vi ikke er enige i politisk, så er vi helt enige i, at vi skal have gjort noget ved klimaudfordringen, og samtidig er vi optaget af, at Nordjylland fortsætter sin fremgang som vækstregion, supplerer Søren Valgreen Knudsen (S) og fortsætter: – Her mener vi, at det skal være den grønne omstilling der skal være ”lokomotivet”.

Tredje deltager i det politiske håndslag på klimaområet, Marie Bjerre (V), understreger: – Ved at gå sammen på tværs af partiskel er der en reel chance for, at vores ambition bliver til noget; uanset hvem der får regeringsmagten, vil vi nemlig holde hinanden op på vores klimagaranti.

Nordjylland skal være Europas klimaregion

Samarbejdet mellem de tre kandidater handler om at gøre Nordjylland til grønt udviklingscenter.

Det skal ske ved at hente én milliard kroner til Nordjylland. Penge der skal bruges over en femårig periode til forskning og midler til at få klimaforskningen ud at arbejde i virksomhederne.

Derudover skal der også etableres en pulje til lokale klima- og naturfremmende tiltag.

Hvert af de tre kandidaters partier har afsat penge til at forske og udvikle inden for klima. Det er en del af midlerne fra klimaplanerne, der skal øremærkes til Nordjylland.

– Hvis vi for alvor skal gøre en forskel i verden, så skal vi Danmark være dét land, der udvikler de nyeste grønne teknologier, som vi kan eksportere til store klimaudledende nationer som fx Kina og USA, siger Casper Hedegaard (B).

– Der er et stort potentiale for at gøre Nordjylland i en afgørende spiller i den sammenhæng, slutter han. 

Marie Bjerre (V) siger: – I Nordjylland har vi alle de rigtige for-

udsætninger for at gå forrest på klimafronten; vi har Aalborg Universitet, som allerede er førende på det tekniske områder, vi har fjord, hav og vind til vedvarende energi, og vi har landbrug og et erhvervsliv, hvor vi oplever stor opbakning til klimainvesteringer, lyder det fra Venstre-kandidaten. 

– Vi har alt det, der skal til i Nordjylland. Et af verdens bedste tekniske universiteter, der markerer sig inden for miljø- og klimaområdet. Et ambitiøst erhvervsliv, der gerne vil den grønne omstilling og skabe nye grønne løsninger, og så har vi mentaliteten: Vi kan klare tingene, vi kan arbejde sammen og vi kan få det til at ske, understreger Søren Valgreen Knudsen (S).

De tre’s baggrund:

Casper Hedegaard (30 år) er folketingskandidat for Radikale Venstre i Aalborg Nordkredsen, og blev valgt til byrådet i Mariagerfjord Kommune i 2017. Han er uddannet cand.merc fra CBS.

Søren Valgreen Knudsen (34 år) er opstillet i Aalborg Vestkredsen for Socialdemokratiet. Han er uddannet læge fra Aalborg Universitet og er i gang med en PhD. 

Marie Bjerre (32 år) er opstillet i Himmerlandskredsen og er uddannet jurist fra Københavns Universitet. Hun er for tiden på barsel fra sit job som advokat.

 

FOTO:

De tre nordjyske folketingskandidater Marie Bjerre (V), Søren Valgreen Knudsen (S) og Casper Hedegaard (B) – fra venstre mod højre  – har på klimaområdet smidt de partipolitiske briller for i stedet at fokuswere skarpt på det fælles mål: At styrke klimaindsatsen og skaffe en milliard kr. til Nordjylland på området efter valget.

Share.

Der er lukket for kommentarer.