Corona: Forlag sender digitale anmeldereksemplarer af hypet debutroman

0

Under nødberedskabet i mediehusene kan vi ikke være sikre på, at anmeldereksemplarer kommer frem til de rette modtagere, siger forlagschef.

I morgen udkommer den meget omtalte debutroman Midas-syndromet, der er en international thriller med hvidvaskningsskandalen som afsæt. Allerede inden udgivelsen er filmrettighederne solgt internationalt, hvilket fredag har ført til bemærkelsesværdig omtale  bl.a. på den toneangivende Hollywood-hjemmeside deadline.com, ligesom Ritzau har sendt nyheden ud forleden. Bogen er skrevet af journalisterne Peer Kaae og Per Kuskner.

I Danmark er bogen forleden sendt til anmeldelse og omtale hos en lang række medier, men fordi bemandingen på mediearbejdspladserne kører på nødberedskab, når bøgerne ikke nødvendigvis frem til alle relevante modtagere.

“Derfor har vi besluttet at sende bogen bredt ud til medierne som ePub og i pdf format,” fortæller forlagschef Alice Krogh Scott fra den danske afdeling af HarperCollins, der er et af verdens største forlag.

Alice Krogh Scott fortæller, at i flere lande er vi derfor begyndt at sende presseeksemplarer ud digitalt.

“Det er iøvrigt mere miljøvenligt både nu og i fremtiden, så det kommer vi nok til at betjene os mere af, selvom vi ikke kan undvære de fysiske bøger helt.”

“Vi har overvejet om vi skulle udsætte udgivelsen af Midas syndromet, men dels har den allerede fået en del omtale, og dels bliver der formentlig trængsel blandt nyudgivelserne, når vi kommer på anden side af krisen. Så derfor har vi valgt denne utraditionelle løsning,” fortæller hun.

Midas syndromet handler om hvidvaskskandalen i Nordisk Bank, og selvom den blander virkelighed og fiktion er lighedspunkterne med Danske Bank-skandalen ikke til at tage fejl af, lige som flere af personerne i bogen har en slående lighed med virkelighedens kendte hovedaktører.

Filmrettighederne er allerede solgt til det London-baserede Ugly Duckling Films, der har den oscarnominerede danske producer Lene Bausager ved roret.

Share.

Der er lukket for kommentarer.