Nyheder

0

Er du på udkig efter dagens nyheder, så kan du med fordel læse videre. Her hos Vores-Avis.dk dækker vi naturligvis de væsentligste nyheder i det nordlige Jylland, men vi ved også, hvor vigtigt det er, at du kan holde øje med de daglige nyheder.

Det kan være en anelse svært at finde ud af, hvor ens nyheder skal komme fra. Bør man stole på alt det, man ser på de sociale medier? Eller bør man i stedet sætte sin lid til de gængse nyhedssider såsom Jyllands-Posten, Ekstra Bladet, DR.dk og TV2? Du har uden tvivl dine egne præferencer. Denne artikel har til hensigt at hjælpe med at skabe et overblik over, hvor du kan læse de nyheder, som du har brug for at følge med i.

Dagens nyheder – her kan du læse dem

Er du interesseret i at læse dagens nyheder, så har vi herunder nævnt nogle af de mest populære steder at læse disse nyheder. Du kender helt sikkert de fleste af dem, men måske er der enkelte, du ikke lige havde tænkt over. Måske kan det være med til at give dig et bedre overblik over dagens nyheder?

Skulle vi mangle nogle af de gængse steder at læse dagens nyheder på, så må du ikke tøve med at kontakte os. Vi er altid interesseret i at udbygge vores liste med endnu flere spændende nyhedsmedier.

TV2 nyheder

TV2 nyheder

TV2 er et af de mest populære steder at læse sine nyheder. Typisk anser man TV2 som en direkte konkurrent til DR nyheder, og selvom det i og for sig også er sådan, at landet det ligger, så kan man sagtens læse dagens nyheder begge steder. På TV2 nyheder har du dagligt mulighed for at læse omkiring nyheder fra Danmark samt udlandet. Du har endvidere mulighed for selv at bestemme, hvad du gerne vil læse om. Via menuen har du nemlig mulighed for at hoppe ind på de kategorier, som du selv finder interessante. Er du eksempelvis ude efter TV2 sport nyheder, så kan du nemt hoppe ind på Sport-kategorien på hjemmesiden.

Informationer om TV2 nyheder:

 • Hjemmeside: TV2.dk
 • Telefon: +45 89 88 12 12

DR nyheder

Danmarks Radio er ejerne af DR nyheder. Her kan du læse dagens nyheder fra hele verdenen, ligesom det er tilfældet ved TV2 og langt de fleste nyhedsmedier, vi her i artiklen kommer omkring. Typisk er DR kendt for at udvælge de vigtigste nyheder, der lige nu måtte være – selvom det naturligvis skal være op til den enkelte at vurdere. DR nyheder er uden tvivl en af de mest populære nyhedsmedier i Danmark, og ønsker du blot at få et hurtigt overblik, så kan de sagtens gøres på DR.dk.

Informationer om DR nyheder:

 • Hjemmeside: DR.dk
 • Telefon: +45 35 20 30 40
 • Adresse: DR, Emil Holms Kanal 20, 0999 København C

BT nyheder

Kan du godt lide, at nyheder har lidt kant? Har du ikke noget imod, at du får oplysninger om reality deltagere og alverdens sportsstjerner? Så vil du sikkert kunne lide BT nyheder. I modsætning til både TV2 og DR, så vil du på BT nyheder finde artikler omkring alt lige fra de seriøse økonomiske og politiske diskussioner til realitydeltageres udskejelser. Du finder med andre ord alt mellem himmel og jord på BT nyheder.

Informationer om BT nyheder:

 • Hjemmeside: BT.dk
 • Telefon: +45 33 75 75 33
 • Adresse: Berlingske Media A/S, Pilestræde 34, DK-1147 København K

EB nyheder

EB nyheder

Du kender uden tvivl til EB nyheder (også kaldt Ekstra Bladet). Her er historien nemlig meget lig den, som vi netop har fortalt ovenover omkring BT.dk. Der er et af de mest populære online medier, hvor du kan få alt fra dagens seneste nyheder til sjov og ballade. Derudover er EB nyheder kendt for “Nationen”, hvor der typisk er nogle kommentarer, der får folk til at krumme i tæerne. EB nyheder er dog også kendte for at live-update, når der sker noget alvorligt ude i verdenen. Ønsker du derfor at få dine nyheder hurtigt, så kan Ekstra Bladet godt være et fint falg. Du skal dog være opmærksom på, at der på hjemmesiden ikke er blevet sparet på de vilde farver.

Du kan læse mere om Ekstra Bladet nyheder her.

Informationer om EB nyheder:

 • Hjemmeside: EB.dk
 • Telefon: +45 33 11 13 13
 • Adresse: Rådhuspladsen 37, 1785 København V

Seneste nyheder Ekstrabladet

Mange danskere benytter sig af EB, når de skal have de seneste nyheder. Det skyldes blandt andet, at seneste nyheder Ekstrabladet er gode til at opdatere indholdet på siden. Der sidder altid journalister klar til at skrive omkring både ind- og udland. Skal du derfor hurtigt have de nyeste nyheder og opdateringer, så kan du med fordel tage et nærmere kig på de seneste nyheder på Ekstrabladet.

Nyheder Nordjylland

Her hos Vores-Avis.dk er vi stolte af at kunne præsentere dig for nogle af de nyheder i Nordsjælland, som vi bringer. Vi forsøger at bringe de historier, vi kan. Vi har dog begrænsede midler at gøre godt med, og det er netop derfor, at vi med denne nyhed forsøger at gøre det nemmere for dig at finde frem til de oplysninger, som du eftersøger.

Ønsker du eksempelvis at læse omkring finansverdenen, så er du naturligvis ikke kun interesseret i Nordjylland. Du er måske interesseret i C20 indekset eller hele verdenen. I sådanne tilfælde kan danske medier såsom Børsen eller Finans være relevante. ønsker du i stedet at læse omkring økonomi i hele verdenen, så kan CNN eller BBC eksempelvis tjekkes ud.

Nyheder i Nordjylland håber vi naturligvis stadigvæk, at du har mod på at læse her hos os.

Hvad er nyheder?

hvad er nyheder

Nyheder er, som du måske allerede ved, oplysninger eller informationer, som du ikke i forvejen kendte til. Typisk kædes nyheder sammen med de ting, der sker ude i verden. Nyheder kan dog også være nye varer i en butik. Derfor handler det om, hvad det er for en kontekst, det bliver sagt i.

Drejer det sig om hendelser i ind- og udland, så vil nyheder dække over oplysninger og informationer omkring disse hændelser. Det kan være alt lige fra, at mælkeproduktionen i Danmark er stigende til at der i Sydamerika er karneval. Som du kan se, så er der i bund og grund ikke nogen grænse for, hvad der kan være en nyhed, og hvad der ikke er.

Hvor får danskerne deres nyheder fra?

Vi har herover forsøgt at give dig en liste over, hvor danskerne får deres nyheder fra. Sagen er nemlig den, at danskerne får deres nyheder fra online medier såvel som sociale medier. Derfor kan det være svært at pege specifikt på ét medie, som alle danskere får deres nyheder fra.

Du kan dog vide dig sikker på, at langt de fleste danskere har flere steder at læse nyhederne. Typisk vil man have 2-3 forskellige nyhedsmedier, man tjekker løbende i løbet af dagen eller ugen. Når der sker store forandringer i verdenen, så er det bestemt ikke sjældent, at man har nyhederne åbne hele tiden.

DR nyheder laver også videoer

Du kan herunder se et eksempel på en video, som DR nyheder har lavet. Kan du bedre lide at se nyheder, så kan du følge med på eksempelvis DR eller TV2 News.

Hvad er falske nyheder?

Falske nyheder kaldes også “fake news”, og er de nyheder, hvor der er blevet forfalsket med informationerne. De seneste år er falske nyheder blevet et enormt stort problem – både for læserne, der ikke er kildekritiske nok, men også for de personer, det går ud over. Ofte er det kendte personer, der ufrivilligt må lægge ansigt til de falske nyheder. Det er dog et problem, som der er kommet stor opmærksomhed på, og derfor er det også vigtigt, at du som læser er kildekritisk overfor de fake news og falske nyheder, du måtte komme forbi.

Share.

Der er lukket for kommentarer.