– Der er ingen bænkebider, der i virk’ligheden gider bide bænke…

0

Første weekend i november blev en helt speciel – og helt specielt god – oplevelse for næsten 30 voksne og børn, som holdt vandringsweekend, hvor der med udgangspunkt i Rebild Porten blev gennemført 15 vandreture af varierende indhold og længde. En af turene ”Hvor mon vi ender i skoven?” var specielt målrettet mod børn, og blev gennemført af RebildGuide Birgitte Wilsted Simonsen fra Outdoorhimmerland.dk.

– Der skal ikke følges en bestemt rute, som man typisk gør på andre guidede ture, forklarede turguiden ved Rebild Porten før starten af turen; – på turen skal  tilfældighederne råde i forhold til, om vi går til højre eller venstre, om deltagerne skal lege en leg, om vi skal gå på en bestemt måde eller andet, fastslog Birgitte Wilsted Simonsen.

Afgørende terningkast

Ved indgangen til Rebild Bakker startede børnene på skift med at kaste en terning: Resultatet blev en serie ture frem og tilbage mellem porten ned til bakkerne og vandkunsten ”Smilet”, og derefter en omgang ”Kluddermor”.

Småkravl i jordhøjde

I den næste halvanden times tid blev der slået med terning, gået, leget forskellige lege og blandt andet ledt efter smådyr. Det sidste var en stor succes, da mindre børn typisk ikke har de forbehold, som især voksne har.

Der blev fundet skolopender og en masse orme og bænkebidere, – sidstnævnte gav inspiration for en af de voksne til at få børnene og de øvrige voksne til at synge med på børnesangen ”Bænkebider-Blues”.           Det endte med, at alle deltagerne fik hørt og lært denne natursang, som også var ny for naturguide Birgitte Wilsted Simonsen: – På 20 linjer får man fortalt rigtig meget om, hvad en bænkebider egentlig er. Det er en sang, jeg kan bruge videre frem, noterede hun.

Selv om det var efterår, og vejret var gråt med lidt regn, var aktivitetsniveauet så højt, at ingen frøs: At være på turen ”Hvor mon vi ender i skoven?” er skam en meget seriøs aktivitet, som giver varmen på flere måder!

Share.

Der er lukket for kommentarer.