”Djævleræs” på Nysumbanen ved Ravnkilde – kom og kig med på lørdag..! Køb evt. en bil..!!!!

0

Motorsport Nordjylland er vært ved Danmarksmesterskaberne i Folkerace på lørdag den 22. juni, og det foregår på ”hele Rebilds egen motorsportsbane”, Nysumbanen ved Ravnkilde.

Det minder om det velkendte ”ZULU Djævleræs” på tv, hvor kendisser kører om kap og smadrer gamle biler, – i Folkerace går det bare meget hurtigere.!

ZULU Djævleræs kom senere til at hedde 5. gear og i dag Strong. Det startede på Nysumbanen, hvor der i dag også køres folkerace, og selv om der ikke køres  stunt eller med campingvogn, er der alligevel næsten altid ”kolbøtte-garanti”, for i Folkerace farer kørerne afsted, som om de har stjålet bilerne og har politiet lige i hælene!!

Hvordan foregår det?

Der køres på en terrænbane på mellem 500 og 1.000 meter, hvor minimum 50% skal være grus, sand jord eller græs og resten asfalt. Der køres 4 omgange (6 i finalerne), så er der bare en lille chance for en overhaling, er det blot at køre efter det. Der starter 6 biler på række, så det er bare om at komme ud af starthullerne, når det grønne lys tændes.

Spændende ”joker-omgang”

På en af omgangene skal ”jokerlappen”, også kaldet det alternative spor, gennemkøres. Det er et ekstra stykke bane, som forlænger omgangen. Man bestemmer selv hvornår, så den planlagte taktik inden løbet kan blive ændret flere gange, alt efter hvordan løbet udvikler sig.

Der er ingen radiokommunikation med omverdenen, så køreren skal selv holde øje med konkurrenterne og planlægge omgangene – herunder ”jokerlappen” –  bedst muligt.

En klasse kun for kvinder

Alle biler er lukkede personvogne og stationcars, som er  eller har været typegodkendt i Danmark.

Kun biler med 2-hjuls træk må deltage. 

Bilerne er delt op i to kategorier, nemlig klasserne Super & Ladies,- sidstnævnte som nogen nok har gættet en klasse kun for kvinder -, hvor det er tilladt at lægge en hvilken som helst motor i.

I klasserne Junior & Standard må der ilægges en motor, som den specifikke bilmodel er eller har været typegodkendt med i Danmark. Dog max. 4 cylindere.

Bilerne er ALTID til salg

Når bilerne ser lidt hærget ud, skyldes det at de altid er til salg. Sikkerheden er altid i top, og bilen bliver altid tjekket, inden den kører på banen, men der bliver ikke brugt mange ressourcer på buleudretning og smukkesering af det ydre, da køreren ikke er sikker på at få sin bil med hjem igen.

Vil du også køre Folkerace

Skulle du blive fristet til at komme ud at køre, eller bare nyde noget godt bule ræs, så mød op på Nysumbanen den 22. juni. Efter sidste heat er kørt, er der budrunde på 15 minutter, hvor alle kan byde på bilerne. Det koster 200 kr. pr. bud, og der kan bydes så mange gange man vil,

på så mange forskellige biler, som man har lyst til. 

Er der flere bud på en bil, trækkes der lod mellem de bydende.

Faste priser

Der er faste priser på bilerne. Junior & Standard biler koster 5.000 kr., mens Super & Ladies koster 9.000 kr. Det er altså ikke muligt at ”vinde” en bil ved at være højstbydende.

Det er med andre ord nemt at komme i gang. Mød op til et løb, byd på en bil, kom på kursus hos Motorsport Nordjylland, køb en hjelm, en dragt, et par handsker samt sko, (spørg gerne til råds inden der købes ind), – og så er det bare DERUDA’, som Gasolin sang…

Share.

Der er lukket for kommentarer.