En lind strøm af el-biler på bytovet i Støvring

0

Den største samling af el-biler i Nordjylland nogensinde på én gang, og dermed NORDJYSK REKORD..!

Dét blev en kendsgerning, da flere end 25 forskellige el-biler fordelt på seks forskellige bilmærker vakte stor opmærksomed på Støvring Bytorv som et af de afsluttende kapitler i 2019-udgaven af Klima Rebild.

 I forbindelse med Klima Rebild 2019 lykkedes det således at samle hele 15 el-bilejere og seks forhandlere på Bytorvet. 

De private viste deres godt brugte og benyttede el-biler frem for alle, som gerne ville vide mere om de reelle ulemper og fordele ved at eje en el-bil. 

Forhandlerne kom med de nyeste modeller inden for el- og hybridbiler, så der var med andre ord rig mulighed for at blive klogere på teknik, miljø, økonomi og komfort omkring dét at anskaffe sig og køre rundt i en el- eller hybrid-bil.

 En tilfreds arrangør

Arrangør Martin Nygaard fortæller: – Vi mener ikke, at lokale beboere som privatperson før har haft så god en mulighed for at sammenligne de el-biler, der findes på markedet i dag, og som man kan købe som helt almindelig lønmodtager hos en forhandler.

– I hvert fald ikke i Nordjylland, og udover diverse modeller fra Tesla var over halvdelen af elbilerne fra Renault, Nissan, KIA, Hyundai og BMW, fortsætter han

En gratis fornøjelse

Det var helt gratis at besøge el-bildagen på Støvring Bytorv. Dagen var også lavet i samarbejde med den lokale handelsstandsforening, som i anledning af udstillingen holdt sine butikker længere åbent end normalt.

 – Det er dejligt at se, hvordan de lokale kræfter bakkede op omkring et initiativ som dette her. Og så må jeg også bare sige, at jeg glædede mig til at se den helt nye Tesla 3 bil, som netop er kommet på markedet i Danmark, siger Martin Nygaard.

Gentages i 2020

– Om de forskellige publikummer selv var ”klimafrelst” eller tænker at el-biler sviner mere end en dieselbil, så var der virkelig her en mulighed for at snakke ulemper og fordele, siger Martin Nygaard og slutter: 

– Der har i hvert fald sjældent været mulighed for at møde så mange, der selv kører forskellige el-biler, som her i Støvring på én gang; vi synes selv, at det var så stor en succes, at vi selvfølgelig gennemfører det igen til næste Klima Rebild 2020.

Share.

Der er lukket for kommentarer.