Udlands-turné blev en forrygende succes for Mariagerfjord Pigekor

0

Hjemvendt fra korets hidtil største udlandsturné har Mariagerfjord Pigekor svært ved at få armene ned. Og begejstringen fra turnéens publikum og koncertarrangører vidner igen om et pigekor på professionelt niveau.

Efter seks dage med koncerter, workshop og fællesskab ånder pigerne fra Mariagerfjord Pigekor ud og ser tilbage på en næsten euforisk oplevelse. 

Pigekoret er hjemvendt fra koncertturné i Tyskland, Belgien og Holland, og på de seks dage fik de skudt hele fem storslåede koncerter af.

Til koncerterne deltog flere lokale kor fra de tre værtslande, og besøget fra Mariagerfjord har gjort indtryk:

– Showet var virkelig fantastisk, og pigerne blæste publikum omkuld; fyldt med energi, dygtige stemmer og selvsikkerhed på trods af den relative unge alder, smukt lysshow, perfekt band og sceneteknikere, lyder det fra Karin Lauwers, korleder i Rise Up, Belgien.

– Det hele var bare så professionelt! Det er et kor, man på alle måder kan være stolt af. Vi nød hvert minut af deres optræden, fortsætter hun.

Nye venner og oplevelser for livet

For gruppen af talentfulde sangere fra Mariagerfjord-området blev det en turné, som giver venskaber og oplevelser for livet

Desuden et indblik i andre korverdener: – Det var mega fedt. Jeg har aldrig prøvet noget så fedt som det. Men det var ikke kun fedt, fordi vi fik lov til at spille og gøre det vi holder allermest af, men også fordi vi fik et indblik i, hvordan andre korkulturer fungerer og fik lov til at blive lukket ind i en hel anden verden, når vi sang med de andre kor, fortæller sanger i Mariagerfjord Pigekor, Marie Bovard Urup.

Stine Øbo Østrup, som også er sanger i Pigekoret, er heller ikke i tvivl: – Det er den mest fantastiske oplevelse, jeg nogensinde har haft, og selvom der både var op- og nedture, var der altid tid til hygge. 

– Alle koncerterne var monsterfede, især vores sidste koncert på turnéen. Publikum var bare så vilde, og en turné som denne giver ikke kun et unikt indblik i andre korverdener, men skaber også nye venskaber, fortæller Korleder for Mariagerfjord Pigekor, Christian Fris- Ronsfeld.

Ny invitation til at give koncerter i Belgien

Koret har da også allerede modtaget en ny invitation fra Belgien: – Vi har inviteret Mariagerfjord Pigekor til at deltage i European Music Festival i Neerpelt i 2020, og hvem ved? Måske er det her begyndelsen på et nyt kor-venskab. Uanset hvad, så skal vi se koret igen i august i Danmark, og det ser vi frem til, slutter Karin Lauwers, korleder i Rise Up, Belgien.

Et kor på eliteniveau

Pigekoret, som rummer piger fra 13-20 år, arbejder på eliteniveau og er en del af Mariagerfjord Kulturskoles Korskole.

Koret er flagskibet for Korskolen, og her er visionen at bringe den enkelte elev så langt som muligt; fra talentelev, gennem musikalsk afklaring, til optagelse på MGK, konservatorieuddannelsen eller videregående uddannelse.

Sangerne udvælges, udover for deres sangstemme og talent, ud fra deres motivation for at være med i koret. Korskolen lægger desuden stor vægt på udvikling af de sociale kompetencer og ansvarsbevidsthed gennem et unikt pædagogisk arbejde på tværs af klassetrin.

Kom selv og hør..! 

Har man lyst til at opleve Mariagerfjord Pigekor, så optræder de den 26. maj som en del af Korskolens sommerkoncert, og Himmerlandsbilletten.dk sælger adgangstegn til begivenheden.

Share.

Der er lukket for kommentarer.