Fællesskab og trivsel i Arden

0

Trivsel i skolen hænger nøje sammen med elevernes følelse af fællesskab. Det var budskabet, da Lions Club Arden sammen med Mariagerfjord Ungdomsskole og Arden Skole satte fokus på børns trivsel i skolen.

– Børn lærer bedst når de trives, og de trives bedst når de er med i et fællesskab. Sådan lød det klare budskab fra psykolog Jens Andersen, Århus, da han forleden holdt foredrag for forældrene til elever i 7. klasse på Arden Skole.

Der blev lagt stor vægt på forældrenes ansvar i denne sammenhæng. De er nemlig rollemodeller, og har stort ansvar for at give deres børn et godt indtryk af skolen.

Arrangementet var et led Lions Club Ardens samarbejde med Mariagerfjord Ungdomsskole og Arden Skole, hvor der sættes fokus på børns trivsel i skolen. De lokale Lions – folk har støttet projektet økonomisk.

– Klasser uden stærkt fællesskab fungerer ikke så godt som klasser med, understreger psykolog Jens Andersen.  Når der ikke er fællesskab i klassen, er der mere konflikt, og det påvirker indlæringen hos de unge. Elever som føler sig uden for fællesskabet, har det generelt svært i skolen. Det medfører i mange tilfælde, at fællesskabet søges i uheldige kredse, som giver flere problemer.

– Man skal kunne tåle at tabe for at blive dygtig, fortsætter Jens Andersen. Dét kræver en robusthed fra de unge, og den skal komme fra et godt fællesskab i skolen og omsorgsfulde forældre.

 

Share.

Der er lukket for kommentarer.