Flot ny bog skrevet af historie-fagfolk om DK’s bedst bevarede hemmelighed: REGAN Vest

0

”REGAN Vest – Demokratiets sidste bastion”. – Sådan lyder titlen på en ny, flot bog på 160 sider, fyldt med facts om det kæmpemæssige atom-bunkeranlæg ved Røde Møllevej tæt på Rebildcentret, og ikke mindst fyldt med masser af flotte farvefotos, som giver et fint indblik i det store anlægs indre.

Det er Ulla Varnke Sand Egeskov, cand.mag., museumsinspektør, Nordjyllands Historiske Museum, og Helle Nørgaard, journalist, kommunikationschef, Nordjyllands Historiske Museum, som står for teksterne i bogen, mens Lars Horn, Baghuset Pressefoto, har taget billederne i bogen, som udkommer på fredag den 8. november.

HISTORIEN KORT: 60 meter under en bakke i Rold Skov ligger 5.500 m2 uberørt danmarkshistorie. Regeringsanlæg Vestdanmark (REGAN Vest) er en stor atomsikret bunker, der blev opført i årene 1963-68 med det formål at huse regering, embedsmænd og regent i tilfælde af en atomkrig. 

Denne bog fortæller i ord og billeder hele historien om bunkeren, man har kaldt Danmarks bedst bevarede hemmelighed. Bunkeren blev opført i al hemmelighed i 1960’erne og står den dag i dag fuldt funktionsdygtig med møblerede kontorer, møderum, soverum, kantine, dagligstue, lægeklinik, krypteringsrum og maskinrum.

Unik, hemmelig, spændende!

Bogen tager læseren med på en fascinerende rejse gennem denne tidslomme fra Den Kolde Krig. Med sin helt unikke opbygning og størrelse, sin komplette og uspolerede indretning, hemmeligholdelsen og planlægningen helt ned i detaljen er bunkeren et monumentalt vidnesbyrd om periodens trusselsbillede og en meget reel frygt for en altødelæggende atomkrig.

Share.

Der er lukket for kommentarer.