Folketidende

0

Folketidende, hvis oprindelige navn var Lolland-Falsters Folketidende, blev grundlagt i 1873. Det er et dansk dagblad, der redaktionelt dækker hhv. Guldborgsund og Lolland. Deres hovedsæde ligger i Nykøbing Falster, men de også har to andre redaktioner, der ligger i hhv. Maribo og Nakskov.

Deres netavis modtager hver måned mere end 85.000 unikke brugere. Samlet besøger disse læsere netavisen mere end 700.000 gange, og genererer over 2,5 millioner sidevisninger. Folketidendes netavis kan du finde på www.folketidende.dk.

Bringer dig lokale nyheder fra hele Lolland og Falster

folketidende.dk

Sådan ser Folketidende.dk ud (skærmbillede af hjemmesiden)

På Folketidendes netavis kan du følge med i de seneste nyheder fra Nykøbing Falster, Nakskov, Maribo m.m. De dækker bl.a. kulturelle begivenheder, og skriver selvfølgelig om, hvad der sker i byerne. De skriver dertil også om, hvad der sker hos turistattraktioner som Knuthenborg, Lalandia og Nykøbing F. Revyen.

Hvis du er vild med sport, kan du glæde dig over, at du altid kan finde friske sportsnyheder fra Lolland-Falster på Folketidende.dk. Derfor kan du selvfølgelig følge med i de forskellige lokale klubber. Det inkluderer blandt andet Nykøbing Falster Håndbold Klub (NFH) og Team Sydhavsøerne.

Find lokale jobmuligheder hos Folketidende.dk

Er du på udkig efter et nyt job? Eller søger du nye ansatte? I så fald kan du også bruge Folketidende.dk. Du kan nemlig finde et væld af jobopslag på deres hjemmeside. På deres side over jobmuligheder, kan du finde jobopslag fra hele Lolland-Falster. Derfor er det et godt sted at starte din jobsøgning.

Udgiver flere lokale ugeaviser

Folketidende er også udgiver af en lang række ugeaviser. I disse ugeaviser dækker de lokalt helt ud i stuerne. Det gør de derfor også i netop din by. I disse aviser har de en række forskellige temaer. Det inkluderer bl.a., hvad der sker i butikkerne, segmenter om hus og have m.fl.

De udgiver ligeledes en lokal landbrugsavis, der hedder Langsbrugs-Nyt. I denne avis dækker de også lokale landbrug på Lolland-Falster. Derfor har Folketidende meget mere at byde på, end blot nyheder. Kort sagt, så er Folketidende et mediehus, der dækker hele Lolland-Falster.

Folketidende udgiver de følgende fire ugeaviser:

  • Ugeavisen Guldborgsund
  • Ugeavisen Lolland
  • Nordfalsters Avis
  • Saxkjøbing Avis

Hvornår udkommer Folketidende?

Folketidende findes ikke blot i digitalt format. Den udgives også i form af en fysisk avis. Den fysiske avis bliver udgivet mandag til lørdag, mens den digitale udgave i form af deres netavis, bliver opdateret hver dag. Hvis du vil følge med i, hvad der sker på Lolland-Falster, er det derfor en god idé at følge med på Folketidende.dk.

Du kan dog også vælge at følge med i den fysiske udgave af avisen, hvis du foretrækker dette. Som angivet herover, er der kun én dag i løbet af ugen, hvor den ikke udkommer; søndag. Det ses dog tydeligt på deres statistik, at de har et betydeligt større læsertal på deres netavis, end de har i deres fysiske avis.

Foruden Folketidende, så udgiver de også en række andre ugeaviser. Det inkluderer de fire førnævnte aviser: Ugeavisen Guldborgsund, Ugeavisen Lolland, Nordfalsters Avis og Saxkjøbing Avis. Derfor består forretningen også andre aktiviteter. Disse ugeaviser har ligeledes også netaviser, som drives af Folketidende.

Historien bag Folketidende – Hvordan kom avisen til verden?

Avisen blev grundlagt af politiker Rasmus Claussen (1835 – 1905). Dengang var den tilknyttet partiet Venstre. Tilknytningen til partiet ophørt i 1980, og betegnes i dag blot som liberalt.

I begyndelse af det 20. århundrede blev det til den førende avis på Falster og Østlolland. Der var dog en hård konkurrence, hvilket gjorde, at fremgangen skete relativt langsomt. Den konservative Vestlollands Avis gik ind i 1960, mens Folketidende overtog Lollands Tidende i 1971.

Den sidste avis på Lolland-Falster, var Ny Dag, der lukkede i 1994. Siden da har Lolland-Falsters Folketidende haft monopol på hele Lolland-Falster.

Share.

Der er lukket for kommentarer.