Hvad gør man som rejseleder/turguide, når mikrofonen i bussen går i stykker midtvejs på udflugten..? – Man råber da bare pensionisterne i bussen op uden mikrofon! Til gengæld bliver stemmen så lidt ”rusten” efterhånden, og dét var præcis hvad medlemmerne af Nørager Pensionistforening oplevede forleden, da det gjaldt den årlige løvfaldstur, som denne gang gik til Nørlund Slot ved Ladelund/Haverslev og til Østhimmerland samt den sydlige del af Mariagerfjord Kommune.
Bussen var helt fyldt, så formand Søren Pedersen kunne sammen med den øvrige bestyrelse endnu en gang glæde sig over stor opbakning fra forventningsfulde medlemmer, – denne gang til årets sidste udflugt.
På turens første stop Nørlund Slot viste Mona og Knud Erik Høegh rundt og gav en spændende fortælling om slottets historie og indretning.
Derefter var der en tre timers bustur over Arden og Terndrup til Øster Hurup. I Als var der ophold ved den smukke kirke og kirkegård med den fine udsigt over Kattegat. Der var fint og klart vejr, – men man kunne ikke se til Sverige, måtte deltagerne konstatere.
Videre gik det med bussen via Helberskov til Havnø og videre gennem Visborg og Hadsund, inden turen gik ”søndenfjords” omkring cementfabrikken Dania til Mariager, hvor deltagerne fik et indtryk af den omfattende institution Sødisbakke.
Sidste stop var Sortebakkehallerne, hvor der ventede en fin buffet med dejlig mad at runde en fin løvfaldstur af med.
FOTO: ”Røverhulen” blev forløberen for Nørlund Slot ved Ladelund kaldt, mens der blot stod et tårn på stedet.Valdemar Atterdag lod tårnet nedrive i 1355, men borgen blev genopbygget og dannede fortsat udgangspunkt for udplyndring af rejsende mellem Randers og Aalborg. I slutningen af 1300-tallet gav Dronning Margrete den Første ordre til at nedrive borgen. – I 1570 arvede Ludvig Munk Nørlund gods, og han opførte Nørlund Slot, færdigbygget i 1597. Året efter fødte Ludvig Munks unge kone, Ellen Marsvin, datteren Kirsten Munk, som senere blev kong Christian den 4.`s hustru.