Husk influenza-vaccinationen..!

0

Herover beskrives vigtigheden af at beskytte helt unge mennesker NU og i resten af deres liv imod en stor del af de såkaldte HPV-sygdomme. – En anden og særdeles højaktuel vaccination omhandler typisk medborgere i den anden ende af alders-skalaen: Influenza-vaccination!

Nye tal viser, at antallet af kronisk syge, der bliver vaccineret mod influenza, er steget i Nordjylland. Det samme er antallet af vaccinerede ældre: – Det er positivt, lyder det fra Sundhedsstyrelsen, som dog anbefaler endnu flere i risikogrupperne at få vaccinationen. Det er nemlig den bedste måde at undgå alvorlige sygdomsforløb.

Stigning på næsten 20%

Flere og flere personer med kronisk sygdom har fået øjnene op for, hvor vigtigt det er at få influenzavaccinationen, når influenzasæsonen sætter ind. 

Sidste sæson fik over 12.500 personer med kronisk sygdom i Nordjylland influenzavaccinationen – det er knapt 2.000 flere end i sæsonen 2017/2018, viser nye tal fra Statens Serum Institut.

GRATIS for rigtig mange:

Fra i fredags den 1. november er det igen muligt for alle med kronisk sygdom, ældre på 65 år og derover samt gravide og personer med svær overvægt at få en gratis influenzavaccination landet over, og Sundhedsstyrelsen anbefaler særligt disse grupper at få vaccinationen.

– For de fleste er influenza forholdsvis fredelig, men hvis man tilhører en af de grupper, vi anbefaler bliver vaccineret, er det fordi man er i særlig risiko for at få et alvorligt sygdomsforløb, som for nogle endda kan være livstruende, understreger Miriam Colstrup Sommer, læge hos Sundhedsstyrelsen.

Følgende har ret til gratis influenza-vaccination:

Personer, som er fyldt 65 år inden 15. januar 2020

Personer med følgende lidelser, efter lægelig vurdering:

– kroniske lungesygdomme

– hjerte- karsygdomme (undtaget isoleret forhøjet blodtryk)

– diabetes

– medfødt eller erhvervet immundefekt

– påvirket respiration på grund af nedsat muskelkraft

– kronisk lever- og nyresvigt

– andre kroniske sygdomme, hvor tilstanden ifølge lægens vurdering medfører, at influenza udgør en alvorlig sundhedsrisiko

Svært overvægtige (vejledende BMI> 40) efter lægelig vurdering

Personer med andre alvorlige sygdomme, hvor tilstanden ifølge lægens vurdering medfører, at influenza udgør en alvorlig sundhedsrisiko

Gravide i 2. eller 3. trimester

Førtidspensionister

Personer i samme husstand som personer med medfødt eller erhvervet immundefekt.

Share.

Der er lukket for kommentarer.