Hvordan sikrer vi, at markedsøkonomien bidrager til den grønne omstilling…?

0

Støvring Gymnasium havde forleden I anledning af Klima Rebild 2018 inviteret den erfarne internationale rådgiver Niels Fuglsang til at give indsigt i det internationale politisk spil om klimaindsatsen, hvor styring af de frie markedskræfter i denne ”11 time” synes afgørende.

Derefter gav Robert Bøgekær, produktionschef i Støvringvirksomheden Induflex det konkrete og lokale bud på, hvordan plastindustrien kan indtænke bæredygtighed i produktion, brug, affaldssortering og genbrug eller forbrænding af deres produkter.
Et godt eksempel på medspil, hvor olie, co2 og forurening er risikofaktorer, som skal håndteres og understøttes af regulering fra FN/EU/Danmark og jo gerne plastsektoren selv.

International
Niels Fuglsang var dog
overbevist om, at det frie marked behøver international offentlig regulering og støtte for at styre forbrug og nå i hus med de max 2 graders tolereret stigning i verdens gennemsnitstemperatur før skaden er uoprettelig. Der blev fremvist overbevisende dokumentation for verdens tilstand, – som stort set kun Trumpister ignorerer.
Der blev givet et par anbefalinger til markedsøkonomien om at påligne, hvad markedet påfører fællesskabet af omkostninger på varen: Den der forurener betaler.
Staten skal ifølge Niels Fuglsang optræde mere regulerende med tilskud (vindmøller) og regulering (afgifter og grænseværdier): – BNP skal afspejle grøn vækst.
Så de 50 gymnasieelever og 10-15 grånende fik et spark til at komme i aktion for at redde deres egen fremtid – i sidste time.
RSP

FOTO øverst:
Niels Fuglsang i færd med at give tilhørerne indsigt i det internationale politiske spil om klimaindsatsen – efter hans opfattelse ren og skær russisk roulette!
FOTOGRAF: Randi Stub Petersen

FOTO:

Share.

Der er lukket for kommentarer.