Hvordan skriver man en opsigelse?

0

Der kan selvfølgelig være mange årsager til, at du ønsker at sige op på dit job. Uanset årsagen skal du aflevere en opsigelse. Derfor er der mange, der gerne vil have hjælp til, hvordan man skal skrive en sådan opsigelse. Er det noget du kan genkende? I så fald er du havnet det rette sted.

Skal jeg aflevere en skriftlig opsigelse?

Som regel er det en god idé at aflevere en skriftlig opsigelse til din arbejdsgiver. Derved er du nemlig sikker på, at du kan dokumentere, at din opsigelse har fundet sted. Hvis du er ansat som funktionær, er det desuden et krav, at din opsigelser sker skriftlig.

Er du derimod ikke ansat som funktionær, er det dog ikke nødvendigt et krav, at der afleveres en skriftlig opsigelse. Foruden en skriftlig opsigelse, er det dog også hensigtsmæssigt, at du beder om at få en skriftlig bekræftelse på, at din arbejdsgiver har modtaget.

På denne måde er det nemlig nemt at undgå, at der opstår tvivl om, hvorvidt den konkrete opsigelse rent faktisk har fundet sted.

Hvad skal der stå i min opsigelse?

Der er ikke nogen specifikke krav til, hvad der skal stå i din opsigelse. Du kan derfor selv vælge, hvordan du vil udforme den. Dertil er det også op til dig selv, om du blot vil sende den via mail, eller om du i stedet ønsker at aflevere en udprintet version af den.

Der er selvfølgelig en række punkter, der altid bør være at finde i en opsigelse. Det er de nedenstående punkter, som du som minimum bør have skrevet ind:

  • Dato for den dag du afleverer din opsigelse
  • En sætning eller to om, at du ønsker at opsige din stilling
  • Dato for din sidste arbejdsdag (afhænger selvfølgelig af dit opsigelsesvarsel
  • Underskrift fra dig som medarbejder (dog kun, hvis du afleverer en udprintet version)

Det er en god idé, at du sørger for at gemme en kopi af din opsigelse. Hvis du gør det, så har både du og din arbejdsgiver den nemlig liggende, så den kan bruges som dokumentation. Det kan være en fordel, hvis der skulle opstå en eventuel misforståelse eller uenighed.

Har jeg pligt til at begrunde min opsigelse?

Der er mange, der tror, at de har pligt til at give en grund for, hvorfor de ønsker at opsige deres stilling. Det er dog en misforstået udbredelse, da det ikke er noget, man som ansat skal begrunde, hvis man ønsker at opsige sin stilling. Du har heller ikke pligt til at svare på det, hvis din arbejdsgiver spørger ind til det.

Dertil er du heller ikke forpligtet til at give nærmere oplysninger om en eventuel ny arbejdsplads, såfremt det skulle være som følge af et nyt job, at du har valgt at sige op. Hvis det ønskes, er der dog ikke noget i vejen for, at du begrunder din opsigelse.

Det er op til dig selv, hvor grundig du ønsker at være i en sådan sammenhæng. Husk dog, at der kan være ting i din nye ansættelseskontrakt, der forbyder dig at tale om det – det skal du holde øje med.

Share.

Der er lukket for kommentarer.