Internationalt gennembrud i MTB-orientering

0

Ansa MacLassen har bevist, at alder ikke betyder noget, når man jagter medaljer ved internationale stævner i orienteringsløb på mountainbike. Ansa MacLassen, der netop rundet de 66 år, har denne sommer vundet en bronze og to sølvmedaljer ved internationale mesterskaber i Portugal og Tjekkiet.

Ansa MacLassen er til daglig MTBO-rytter hos Rold Skov OK. Hun har i mange år løbet orienteringsløb, men da bentøjet begyndte at gøre knuder skiftede hun løbeskoene ud med en mountainbikecykel. Et sikkert talent for orientering og intensiv træning har nu givet resultater i international sammenhæng.

Bronze og dobbelt sølv

I juni måned deltog Ansa MacLassen i World Master Mesterskaberne i Portugal. Dette er verdensmesterskaberne for seniorer. Her vandt Ansa MacLassen bronze på mellemdistancen og sølv på langdistancen. Den tredje medalje, endnu en sølvmedalje, blev vundet ved Master MTBO-World Cup i Tjekkiet i denne måned. –I Portugal var det fanskeligt med en voldsomt stenet grund. Jeg har aldrig kørt i så udfordrende terræn og hertil en bagende varme. I Tjekkiet havde jeg et par små bump, som gjorde udslaget i forhold til medaljefordelingen, men jeg er ovenud tilfreds med min sølvmedalje, udtaler Ansa MacLassen.

 

FAKTA-boks

MTB-orientering er reelt set orienteringsløb på cykel. Det gælder om at finde rundt på en orienteringsbane med opsatte poster på mountainbikecykel. Redskaberne er (udover cyklen) et kompas og et specialfremstillet orienteringskort. Det gælder om orienteringsteknik i forhold til at finde det bedste og hurtigste vejvalg, og at kunne klare de fysiske udfordringer.

Share.

Der er lukket for kommentarer.