Kalkmineløb blev en kæmpe succes

0

Lørdag den 21. september lød startskuddet til historiens første udgave af Helosan Kalkmineløb ved Thingbæk Kalkminer. For værterne, Helosan og Rebildcentret samt løbeteknisk arrangør, Støvring Løbe / Gå Klub, var det kulminationen på mere end et års hårdt arbejde for at føre drømmen om et helt nyt løb ud i livet. Så der var en stor portion spænding og nervøsitet at spore blandt de involverede parter og mange frivillige, der mødte op tidligt om morgenen. Heldigvis kunne alle smile om kap med sensommersolen da løbet var ovre og de positive tilbagemeldinger strømmede ind fra deltagerne.

Drak af naturen

Ideen til selve løbet blev allerede født primo 2018 af Susanne Nordby fra Støvring, som ønskede at skabe et helt nyt familievenligt motionsløb, hvor den smukke og unikke natur i Rebild samt kalkminerne spillede en helt central rolle. Susanne er selv aktiv løber i Støvring Løbe / Gå Klub og samtidig chef for Helosan, Danmark. Med de to i ryggen som hhv. løbeteknisk arrangør og hovedsponsor, tog løbet derfor stille og roligt form. Men det var ikke uden udfordringer. Når man ønsker at sende 500 deltagere gennem kalkminer og fredede naturområder, der hidtil har været lukket land, og de bogstavelig talt skal drikke direkte af naturen under løbet fra kildeudspring, kræver det en selvsagt en række tilladelser og stor erfaring med løbsplanlægning. Det var derfor ikke tilfældigt at Susanne allierede sig med sin egen løbeklub, som netop havde den fornødne erfaring. Her tog Anders Revsbech teten med den tekniske koordinering og der var også en flot og uundværlig opbakning fra medlemmerne i klubben, til at få løbet stablet på benene.

Udsolgt på rekordtid

Det hårde arbejde bar heldigvis frugt og interessen for løbet var stor fra start. Allerede i august måtte arrangørerne melde alt udsolgt til de 4 distancer på hhv. 2,5 km, 3,5 km, 10,5 km og 21,1 km. Ruterne var tilrettelagt så alle kunne være med, hvad enten man gik med små børn og barnevogn eller havde valgt en af de mere krævende ruter. Uanset alder eller tempo, fik deltagerne sig en af Danmarks smukkeste naturoplevelser med springende kilder, landsbyliv, ådal, skov og nysgerrige husdyr på marker og enge. Særligt blev en barsk stigning fra Røde Møllevej op over kridtbakken en af dagens helt store samtaleemner, men udsigten på toppen var alle anstrengelserne værd mente deltagerne enstemmigt.

Til slut gik opløbet gennem Thingbæk Kalkminer med bl.a. skulpturkunst, flagermus, spændende fortællinger om minernes fortid og den kolde krig. Udenfor stod Lindy Aldahl klar med en high-five og medalje på målstregen og i forplejningsområdet fremtryllede en kok lækre wraps og der var kaffe, kage og lækre smagsprøver til deltagerne, hvoraf mange valgte at slutte dagen med en lille picnic.

DGI Nordjysk Trailcup – Rebild og Lyserød Lørdag Løb

Da dagen var omme kunne arrangørerne på ingen måder have ønsket sig en bedre premiere på løbet, og de involverede parter er allerede i fuld gang med at evaluere og undersøge mulighederne for en gentagelse i 2020.

I mellemtiden er Støvring Løbe / Gå Klub allerede i fuld gang med forberedelserne til DGI Nordjysk Trailcup i Rebild Bakker den 16. februar 2020, som klubben også står for afviklingen af. Trailløbet er efterhånden kendt for sine barske 300 højdemeter pr. 7 km omgang og sidste år var det også udsolgt lang tid i forvejen. I lørdags var klubben ligeledes vært for Lyserød Lørdag Løb i Støvring, hvor ca. 50 deltagere tilbagelade enten 2,5 km, 5,5 km eller 11 km til fordel for Støt Brysterne og Kræftens Bekæmpelse.

Share.

Der er lukket for kommentarer.