Karsten ”Kortbuks og Langbuks” til Sporenes Dag i Suldrup-Hjedsbæk

0

Karsten ”Kortbuks og Langbuks” til Sporenes Dag i Suldrup-Hjedsbæk

Et fælles fodslaw  i Suldrup og Hjedsbæk om Nerup Kirkesti, Brændevinsti og Skolesti, markeres på Sporenes Dag søndag den 14. juni.

Mødestedet er Hjedsbæk gl. Kro, hvorfra Karsten ”Kortbuks” Hansen, byder alle der har lyst, og go’ ben, med på en fælles vandre-samtale-natur-oplevelses-tur på stierne, sammen med de lokale guider Carlo Nielsen, Jan Hansen, Kristian Skovhus og Anders Jacobsen.

Fra samme mødested sker også en introduktion i geocaching (skattejagt med GPS, red.), hvor Karsten ”Langbuks” Dodensig indbyder alle der har lyst til at prøve. Han advarer dog  om, at det eventuelt det kan blive vanedannende.  I sit eget tilfælde er både han og hele familien ”inficeret” med geocaching, og det har ført dem mange steder hen i naturen. Steder, de ellers ikke havde drømt om at komme.

Vådt og tørt

Fra den gamle kro sælger Hjedsbæk Borgerforening hele formiddagen kaffe, brød og i dagens anledning også et ”slaw af jernstangen” til kaffen.

– Med dette arrangement markerer vi, at Nerup Kirkesti er udvidet og flettet sammen med stien om Mølledammen i Hjedsbæk (Brændevinsstien) og stien herfra til Suldrup Skole. Nu har vi ca. 7 km sammenhængende natursti, som er optaget i ”Spor i Landskabet”. Vi er glade for samarbejdet med Hjedsbæk Borgerforening og de mange positive private lodsejere, der har gjort det muligt at vi alle sammen kan få en oplevelse i dette fantastiske landskab, som omgiver os -lige her i vores baghave, siger Gert Jensen, som har været en af  foregangsmændene bag stierne i området.

Bag arrangementet står Hjedsbæk Borgerforening og Suldrup Borger- og Erhvervsforening, støttet af organisationen  ”Spor i Landskabet”.

EK

FAKTA OM SPOR I LANDSKABET:

Spor i Landskabet er trampestier, der giver befolkningen mulighed for at gå på opdagelse i dele af den danske natur, som normalt ikke er tilgængelig for offentligheden. Sporene bliver lavet på baggrund af en frivillig aftale med lodsejerne, der i samarbejde med lokalsamfundet etablerer vandrestier på deres jord. Der findes 187 spor, eller hvad der svarer til godt 1000 km vandrestier fordelt i hele landet. 

Projektet er et unikt samarbejde mellem organisationer med interesse i natur, friluftsliv og adgang til det åbne land. Projektets styregruppe består af Danmarks Jægerforbund, Danmarks Naturfredningsforening, Dansk Skovforening, Friluftsrådet, Kommunernes Landsforeninger, Landbrug og Fødevarer, Landdistrikternes fællesråd og Naturstyrelsen. Spor i Landskabet er finansieret med bidrag fra Nordea-fonden og Miljøministeriets Lokale Grønne Partnerskabet. 

Sporenes Dag i hele landet

Ud over arrangementet i Suldrup-Hjedsbæk er der mulighed for flere spændende oplevelser på søndag, hvor spor over hele landet danner rammen for arrangementer på Sporenes Dag. Læs mere på www.spor.dk

Share.

Der er lukket for kommentarer.