Kildevandring med natur og gin, – en herlig blanding!

0

Det er naturligt at stille spørgsmålet: Hvad har Krybskytten Lars Kjær, Volsted, Gin, Ravnkilde, Røde glenter og gamle sagn med hinanden at gøre? Umiddelbart ikke så meget, men de blev alligevel kombineret i forbindelse med et gå-arrangement i Rebild Bakker forleden aften.

20 gæster stod klar til at deltage i et nyt tiltag fra RebildGuide Birgitte Wilsted Simonsen. Sammen med Thorbjørn Ravn Kaagaard fra Volsted Destilleri havde hun nemlig inviteret til en gåtur i Rebild Bakker under temaet ”Kilder og Gin”, – en skøn blanding, viste det sig. Gåturen var planlagt langs Gravlev Ådal og gav gæsterne lejlighed til at nyde nogle af de flotte udsigter over området.

– Jeg synes, det var en lidt sjov måde at få folk ud på en lille gåtur, og samtidig få lejlighed til at fortælle dem lidt om områdets dejlige natur. Thorbjørn var heldigvis med det samme med på idéen, så vi planlagde to ture her i august, fortæller Rebildguide Birgitte Wilsted Simonsen.

 Smagte også på kildevandet

På fire stop undervejs på turen blev der blandt andet fortalt om krybskytten Lars Kjær, om genskabelsen af Gravlev Sø og om de mange kilder i området. Der blev også lejlighed for deltagerne til at smage det friske kildevand fra Ravnkilde, som hele året rundt vælder op med en temperatur på7-8 grader.

Birgitte Wilsted Simonsen skyndte sig samtidig at oplyse, til de kvindelige turdeltagere, at man skulle passe på Ravnkildes vand, for en gammel beretning siger, at bader man i Ravnkilde, så bliver man med garanti gravid, men hun kunne dog samtidig beroligende fortælle, at det skulle forgå ved fuldmåne.

Gin med en lille fjer på…

Der var også lejlighed til at smage varianter af gin fra Volsted Destilleri. Thorbjørn Ravn Kaagaard fortalte om de mange aspekter ved fremstilling af gin, lige fra de krydderier, der blev brugt, til hvordan selve processen forløb. De præsenterede gin-varianter har alle fuglenavne, hvor der knytter sig en lille historie til. Seneste variant er ”Red Kite Gin”, somer engelsk for Rød glente.

 Glenten er almindelig lokalt

– Den røde glente er en rovfugl vi ofte ser ved Rold Skov, og især nu hvor der høstes på markerne, ser vi den ofte på jagt efter mus. En dag havde jeg fire fugle over Tveden midt i Rold Skov. Det er virkelig et imponerende syn, berettede Birgitte Wilsted Simonsen, og Thorbjørn Ravn Kaagaard supplerede: – Vi ser den også i Volsted Kær her i sommerperioden, og så var det naturligt at min nye sommergin med den røde jordbærsirup skulle opkaldes efter den røde glente.

Share.

Der er lukket for kommentarer.