Klimafestival på Støvring Bibliotek – med rød løber..!

0

Støvring Bibliotek og UngeCenter Nord arrangerede lørdag i fællesskab en klimafestival med flere aktiviteter for børn, unge og voksne.
En rød løber, – befæstet med bildæk i anledning af vinterstormen -, ledte til Biblioteket, som havde udsalg af gamle bøger til et nyt liv på hjemlige bogreoler. Personalet viste desuden, hvordan du kreativt kan folde gamle bøger og juicekartoner til dekorativt interiør. Inspiration til re- og upcycling. Der var fremvisning af et samlesæt til konstruktion af eget energihus, som er tilbudt skolerne sammen med elevhæftet ”Bæredygtig fremtid”. Udsalg af den nyudgivne Klima Glad Mad blev flot flankeret med Klima Rebild forklæder. På 1.sal inspirerede kulturskolens børn til upcyclingfremstilling af kreationer fra mælkekartoner, toiletruller og æggebakker. En anden rød løber ledte til ungdomshuset med loppemarked, udstilling af miljøvenlige beholdere af plastik til mad og smagsprøver på klimavenligt mad. Unge havde budt ind med stande, hvor der blev solgt tøj, gamle tegneserier og vinylplader. Partiet Alternativet markerede sin profil ved at give smagsprøver på vegetabilske klimavenlige retter. Opskrifterne kunne man fotografere fra posters på væggen. Insekt-kok Kersten Bonnén fra Bæredygtigt Læringsrum havde desværre forfald.
En fin vifte af inspiration til kommunens borgere, så genanvendelse, klimavenlig mad og giftfrie emballager kommer i fokus.

Share.

Der er lukket for kommentarer.