Landsbyrådet er en succeshistorie

0

Landsbyrådet havde pænt fremmøde til sit årsmøde forleden.. Bestyrelsen havde forslag til vedtægtsændringer, men desværre var der ikke nok stemmeberettigede fremmødte, hvorfor der er indkaldt til ekstraordinært årsmøde mandag den 27. maj sidst på eftermiddagen  på rådhuset iStøvring.

Nyvalgt til bestyrelsen er Søs Rosengren fra Solbjerg, som herefter er sammensat med følgende repræsentanter: Birgit Christensen, Erik Kjeldsen, Kersten Bonnen, Lilli Brunø, Merete Langeland og Per Svarre Petersen.

Et særdeles aktivt år

Det seneste år har været et travlt år med afvikling af mange forskellige aktiviteter. Siden sidste årsmøde har Landsbyrådet afholdt de traditionelle Dialogmøde og besøgsrundtur i udvalgte landsbyer med politikerne. Rådet har gennem hele året arbejdet med handleplanerne til den politisk vedtagne Landdistriktspolitik, og er i øjeblikket i gang med at udforme en skabelon til landsbygennemgange, som skal beskrive den enkelte landsby herligheder og udfordringer. Derudover har det været Landsbyrådets mål at sætte mere fokus på fællesskabet både i den enkelte landsby og landsbyerne imellem. 

Sang og naturfællesskab

Blandt andet er to større tværgående projekter sati gang: ”Sang på tværs af Landsbyer” og ”Naturfællesskab i landsbyen”. Alle kan stadig nå at tilmelde sin landsby, – se https://landsby-rebild.dk/ 

Desuden arbejdes med udbygning af nyhedsbrev, tilbud om fundraiserkursus og sidst men ikke mindst uddeling af midlerne fra Projektpuljen.

I tæt samarbejde med Mariagerfjord og Vesthimmerland Kommuner gennemførte Landsbyrådet  i Rebild Kommune en Landdistriktskonference i oktober sidste år, med inspiration for de mange ildsjæle i landsbyerne. 

Share.

Der er lukket for kommentarer.