Lene og Kim Hjorth, Rebildhus – 12 år på toppen, og nu med kælder-café
Gennem de seneste 12 år har Lene og Kim Hjorth stået i spidsen for Restaurant Rebildhus på toppen af Rebild Bakker og den kendte ”Hulvejen”, som tusindvis og atter tusindvis af lokale, turister og gæster ved den årlige Rebild-fest 4. juli kender ud og ind.
Det er virkelig en restaurant med traditioner, og nu er en ny tradition under hastig indkøring: I Cafékælderen, som blev åbnet for godt et halvt års tid siden, har der været mulighed for at afhente stedets populære takeaway-retter, men nu er der som noget nyt åbnet mulighed for, at gæsterne også kan spise de bestilte retter på stedet, – hvis der altså er plads i lokalet, som er hyggeligt men ikke ligefrem verdens største festsal…
Specielt om søndagen er der ”knald på” i Cafékælderen.
A la carte-kortet ændret markant
Skulle det ske, at alle pladser i Cafékælderen er optaget, er der til gengæld masser af muligheder for at vælge og vrage fra menukortet i restauranten ovenpå.
– Vi har ændret a la carte-menukortet i restauranten markant, så der er mange nyheder for publikum at komme efter, fortæller restauratør Kim Hjorth, som sammen med Lene blandt andet har total-renoveret køkkenet i etaper, siden de overtog Rebildhus.
Et nyt fredags-koncept er iøvrigt under opsejling, og vil blive offentliggjort snarest. Der er tale om en ugentlig begivenhed, som nok skulle kunne trække masser af mennesker til stedet.
Og ellers er der jo alle de gode muligheder for at holde fester i Rebildhus festlokaler, med udsyn til noget af den flotteste natur, som kan opdrives.
Som Fugl Phønix
Rebildhus er som nævnt et hus med historie: Desværre brændte restauranten på toppen af Rebild Bakker i 1980, og det nuværende Rebildhus blev bygget i stedet. Et gammelt maleri i Rebildhus’ reception er blandt de ting, som bringer minder om tiden før branden, da det viser Rebildhus, som det så ud i gammel tid.
Efter Rebildhus genopstod som Fugl Phønix af asken, er det de hyggelige omgivelser, den gode mad, det venlige personale og det kendte kaffe/kage-bord, der har trukket folk fra nær og fjern.
– For eksempel får vi hvert eneste år besøg af en stor gruppe ski-entusiaster fra Aarhus-området, når sneen dækker landskabet, fortæller Kim Hjorth.

