MBSR i Støvring Svømmehal – men bare rolig: Det er IKKE farligt..!

0

MBSR kunne måske lyde som noget, man skal holde sig langt væk fra for ikke at blive smittet. Og nu er MBSR kommet til Støvring Svømmehal: Men her er hverken tale om svinebesætninger eller en ny diagnose. 

MBSR er tværtimod betegnelsen for ”Mindfulness Baseret Stressreduktion”, og dét er jo lige pludselig særdeles positivt i stedet for det modsatte..!

Støvring Svømmehal nærmer sig afslutningen af den nye tilbygning: Et multihus med flere forskellige tilbud til både krop og sind.

Et af tilbuddene vil i fremtiden være MBSR hold. Om tirsdagen vil Anette Ravn have et MBSR-hold over otte uger forår og efterår i den nye multisal.

Og hvad er så MBSR?

Mindfulness er oppe i tiden, men dækker over mange udgaver af tilbud og undervisning.

MBSR er, som Anette Ravn forklarer det:

– Et forskningsbaseret pro-gram, som er stort set ens i hele Verden, dog farvet af den enkelte lærer.

– Den direkte afledning af programmet indrettet af ”faderen” til Vestens mindfulness, Jon Kabat-Zinn

– Læreren er universitetsuddannet i programmet (Anette er uddannet på Århus og Massachusetts Universitet).

– Læreren er underlagt en del krav – ud over det teoretiske grundlag skal vedkommende selv være i stand til f.eks. at være helt stille i op til 9 dage.

– MBSR er enset for religiøsitet.

– Pædagogikken henvender sig til alle.

-MBSR er baseret på forskning. Dvs. at det er bevist, at programmet virker for bedre søvn, virker mod angst, depression og kroniske smerter. Mindsker stress og dermed symptomer af kroniske sygdomme, som eksempelvis inflammation (betændelse, red.).

– MBSR tager udgangspunkt i at mærke kroppen på godt og ondt.

Farvel til Karensminde

Anette har netop stoppet med sit lærerjob på Karensmindeskolen og håber nu blandt andet at kunne bevidstgøre mennesker både i det offentlige og private om MBSR. Hun glæder sig til nu at arbejde fuldtids i sit firma ”Kunsten at leve”. 

Hun er udover at være MBSR-lærer også meditationslærer, kunstterapeut og netop uddannet naturterapeut. Hun barsler med mange kurser, workshops og pigeaftener. 

– Idéerne bobler – nu handler det om at sortere i dem. 

– Jeg kan mærke en stor glæde ved at få lov til at udvikle på dét, jeg brænder helt vildt for at beskæftige mig med.

Såkaldte ”1:1 sessioner” i naturen fylder meget.

I foråret kommer der ud over MBSR også meditationskurser, workshops i forhold til til den 3. alder, skovmeditationer lørdag formiddag, hvor man bare kan melde sig til hver gang, og de gammelkendte ”heltindekurser”.

Share.

Der er lukket for kommentarer.