Medlem nr. 100 – og snart vil flere (måske) finde vej til Rold Skov OK

0

Rold Skov Orienteringsklub inviterede for nylig til Find Vej Dag, som et led i Dansk Orienterings-Forbunds landsdækkende kampagne. Tanken bag Find Vej Dagen er blandt andet at præsentere sporten for potentielle nye orienteringsløbere. Allerede dagen inden arrangementet fik Rold Skov OK dog fem nye medlemmer. Dermed rundede klubben medlem nr. 100. Det flotte runde medlemsnummer tilfaldt Sara Byskov Scheel på 4 år. Klubbens formand Ole Jensen håber, at medlemstallet vil stige yderligere i løbet af foråret, hvor Rold Skov OK har flere prøveløb i lokalområdet.

Rold Skov OK oplevede stor succes ved Find Vej Dagen. På den stort anlagte kampagnedag kunne interesserede prøve orienteringsløb. Det er et landsdækkende arrangement, som flere gange har haft besøg af HKH Kronprins Frederik med familie. De har i årenes løb deltaget i flere Find Vej Dag-arrangementer i Nordsjælland. Så prominente gæster var der ikke ved Vedsted Skovhus, hvor Rold Skov OK havde startsted for dagens løb. Derimod var ca. 150 ikke-kongelige mødt op for at prøve orientering på de forskellige Find Vej baner. Stævnelederne Henrik Houmøller og Søren Flyvbjerg havde gjort sig umage med ikke mindre end 6 baner. –Vi har virkelig gjort noget ud af det i år med tre begynderbaner, en børnebane, en fotoorienteringsbane og en mobilquizbane, så alle sejl er sat til, udtalte de samstemmende forud for arrangementet. Nåede man ikke Find Vej Dagen bliver der mulighed ved yderligere to prøveløb i foråret.

O-løb er også for børn

Find Vej Dagen bød også på information om klubaktiviteterne, en snak med klubbens medlemmer og frisk frugt. Frugten var sponsoreret af Arden Frugt og Grønt. En særlig vinkel på arrangementet var, at orienteringsløb også er for børn. Derfor var ungdomsløberne Ida Riis Madsen og Gertrud Riis Madsen klar til at snakke med de fremmødte børn og unge. –På den måde møder vi denne deltagergruppe i øjenhøjde, udtalte Henrik Houmøller. Allerede dagen inden arrangementet fik Rold Skov OK fem nye medlemmer, hvoraf de tre er børn. Det er de tre søstre Ida, Marie og Sara og deres forældre Jan Scheel og Mette Byskov. Familien har tidligere været medlemmer i en anden klub, men da de bor i Skørping, har de valgt at skifte til den lokale klub. Lillesøster Sara Byskov Scheel på kun 4 år blev medlem nr. 100 i Rold Skov OK. Om skiftet til Rold Skov OK udtaler Saras far, Jan Scheel: -Vi glæder os til de mange tilbud, som klubben har til en aktiv familie; det er jo en fantastisk sport, der forener motion og naturoplevelser.

Nyt mål: 125 medlemmer

Sara blev altså medlem nr. 100 i Rold Skov OK. Sara har allerede stiftet bekendtskab med orienteringsløb og har allerede været i skoven – dog sammen med enten mor eller far. Der går lige et par år, inden hun er helt klar til at finde posterne alene. Formand for Rold Skov OK Ole Jensen håber, at Sara og de øvrige 99 medlemmer snart får selskab af endnu flere o-løbere. På Find Vej Dagen sagde ca. 30 af de fremmødte ja til et prøvemedlemskab, efter at have været på tur i skoven.  Klubben har fulgt op på Find Vej Dagen med yderligere tre arrangementer, hvoraf det første blev afviklet lørdag. Næste arrangementer er henholdsvis 9. maj og 21. maj.  –Vi er alle stolte over at være lykkedes med så mange planer og initiativer; og det er en fantastisk følelse at være formand for 100 medlemmer, siger Ole Jensen. Formandens nye mål er 125 eller måske 150 medlemmer.

Share.

Der er lukket for kommentarer.