Få naturlige tandimplantater og proteser i det nordjyske

0

blogindlæg

Nordjyderne er – blandt mange ting – kendte for at passe på sig selv og prioritere sundhed højt. Det gør sig også gældende, når emnet er tandsundhed. Den store fokus på tændernes sundhed har i årevis givet travlhed hos de nordjyske tandlæger. Tandlægerne bliver mødt af kunder, der skal have foretaget alt fra tandblegninger til implantat- og protesebehandlinger.

Ved at læse denne artikel til ende vil du få besvaret mange af dine ubesvarede spørgsmål. Du vil bl.a. blive klogere på, hvad det koster at få erstattet en eller flere tænder, hvilke forskelle der er på tandimplantater og proteser m.v. Selvom man passer godt på sine naturlige tænder, så kan der nemlig opstå et behov for implantater og proteser.

Hvad er forskellen på tandimplantater og proteser?

Et rigtig godt sted at starte er at kigge på forskellen på henholdsvis implantater og proteser – og ja, dér er forskel.

  • Tandimplantat – Første løsning er et tandimplantat, der er en kunstig fremstillet tandrod. Denne tandrod laves i titanium og tilpasses dine individuelle behov. Det særlige ved denne løsning er, at implantatet bliver opereret ned i kæbeknoglen. For at kunne gøre dette er en stærk kæbeknogle en nødvendighed. Vurderes det, at kæbeknoglen ikke er stærk nok, så skal denne genopbygges, inden der kan foretages yderligere indgreb. Læs alt om naturligt udseende tandimplantater via linket.
  • Tandprotese – Den anden interessante løsning er en tandprotese. Inden for proteser findes der bl.a. tryklåsproteser, helproteser og delproteser, ligesom der findes en såkaldt smileprotese, der fungerer som en midlertidig løsning. Tandproteser kan monteres på to forskellige måder – enten via en bøjle eller via tryklåse. Du kan indhente et konkurrencedygtigt tilbud på en naturlig protese

Den største forskel på henholdsvis tandimplantater og tandproteser handler altså om, hvordan de monteres. Endvidere kan der være forskelle i forhold til gener, pris, levetid. Du bør rådføre dig med din tandlæge eller tandtekniker for yderligere viden.

Hvem er i risikogruppen for at miste tænder?

Pointen med at montere såvel implantater som proteser er at erstatte en, flere eller måske endda alle tænder. Denne mulighed vil primært være interessant for ældre, da det statistisk set er de ældre, der oplever flest alvorlige tandproblemer.

En stor del af de ældre over 65 år er faktisk helt eller delvist tandløse, hvilket skaber et enormt behov for både proteser og implantater. Særligt udsat er de ældre, der ikke bruger nok energi på tandpleje, ikke overholder de regelmæssige tandeftersyn og måske endda ryger tobak. Det er dog ikke kun ældre, der kan miste en eller flere tænder. Det kan børn, unge og voksne selvfølgelig også. De fleste tandskader blandt børn og voksne er sket som følge af traume ved vold, uheld m.v.

Hvad koster det at få erstattet en eller flere tænder?

For de ældre og alle andre mennesker, der oplever at miste en eller flere tænder, vil det være nyttigt at vide, hvad proteser og implantater koster. Det korte svar er, at det er meget individuelt, men vi kan lige ridse op, hvad der afgør prisen:

  • Type (f.eks. helprotese eller naturligt tandimplantat)
  • Kvalitet (denne faktor bør der ikke gås på kompromis med)
  • Knogleopbygning (hvis det vurderes nødvendigt)
  • Valg af tandlæge
  • Tilskudsmuligheder

Du kan med god grund indhente et tilbud på protese- eller implantatbehandlingen, så der er 100 % klarhed omkring det økonomiske.

Share.

Der er lukket for kommentarer.