Niels Rask slipper MENY-tøjlerne i Skørping efter 35 år som byens købmand

0

Niels Rask får mere fritid sammen med fru Hanna, når han ved indgangen til oktober definitivt slipper tøjlerne i MENY-supermarkedet i Skørping Centret. Det sker efter 35 år som lokal købmand, og efter 112 år i lige linje med Rask-familien ved roret.

Siden Niels Rask overtog det driftige familieforetagende i 1985, har der været fem forskellige logo’er på Skørping-supermarkedet: DanKøb, Favør, SuperBest, EuroSPAR og de seneste fire år MENY.

De 35 år har været en rejse fra købmandsforretning frem til det moderne supermarked, MENY er i dag, åbnet af Niels Rask i Skørping Centret for 30 år siden, tilbage i 1989, og løbende moderniseret.

Gennem alle årene i spidsen for Skørpings store købmandsforretning/supermarked har Niels Rask haft den store glæde at opleve konstant fremgang i omsætningen år for år: – Desuden har det været en stor oplevelse at være med forrest i at tage flere og flere økologiske varer på hylderne og i kølediskene, fortæller han, og nævner laktose- og glutenfrie produkter samt veganske varer som eksempler på nye varegrupper i forhold til tidligere tiders efterspørgsel.

Faktisk har MENY Skørping en af landets største omsætninger af de nævnte specialvarer målt i forhold til den samlede omsætning.

I det hele taget omfatter MENY i Skørping i dag et imponerende stort udvalg af både ”almindelige” detailvarer og varer, som ikke kan findes i ethvert lignende indkøbssted.

Friskfangede fisk er blot et enkelt eksempel, og samlet set er det et toptrimmet supermarked, Niels Rask om en uges tid afleverer til Jeppe Pedersen, med gode udsigter for fremtiden.

 

Facts om fire  generationer RASK som købmænd i Skørping:

– det startede med oldefar Niels Rask i 1907, og det slutter med Niels Rask 112 år senere, i 2019,

– som 47-årig fik Niels Rask næringsbrev som købmand i Gl. Skørping

– sønnen Marius Rask åbnede 1926 købmandsbutik på adressen Jyllandsgade 16 i Skørping

– tredje generation Sigurd Rask overtog i 1955 og foretog diverse moderniseringer og udvidelser af forretningen

– 1985 kom fjerde generation, Niels Rask, i førersædet og gennemførte blandt andet åbningen af det nye, moderne supermarked i Skørping Centret i januar 1989

– oktober 2016 solgtes 50% af forretningen til købmand Jeppe Pedersen

– efter tre års glidende overgang overtager Jeppe Pedersen oktober i år hele supermarkedet

– en æra er forbi, da femte generation af købmands-familien Rask har valgt anden beskæftigelse som levevej

Share.

Der er lukket for kommentarer.