Nix creme mod fnat er i restordre i hele Danmark

0

Man har ikke skullet kigge længe efter en artikel omkring fnat, før man har kunnet læse, at der har været en enorm fnat epidemi i Danmark. Ultimo 2019 kunne læge og sundhedsstyrelse melde om fnat epidemi, og det medgjorde naturligvis, at et hav af danskere straks måtte ud efter en fnat kur. Problemet er opstået ved, at for mange danskere ønskede at købe nix creme på samme tid. Det har resulteret i enorme mængde ordrer hos de butikker, der sælger denne form for creme mod fnat.

DR.dk har med denne artikel sat fokus på, hvor stort problem dette reelt set er i Danmark. Endvidere bliver der sat fokus på, at fnat stadig er et yderst tabubelagt emne, selvom det kan være ekstremt vigtigt, at man indbyrdes snakker om det. Især på efterskoler og gymnasier er fnat udbredt, og det er her vigtigt, at eleverne tør råbe op omkring det.

Forhandling af fnat creme forventes normaliseret i 2020

I løbet af 2020 burde forhandlere kunne tilpasse udbuddet af nix creme mod fnat. Derfor forventes det også, at selve lagerbeholdningerne normaliseres med udgangspunkt i den nye og forhøjede efterspørgsel.

Ønsker man dog at få fat i nix creme hurtigst muligt, så bør man enten finde en af de få danske forhandlere, der stadig har det på lager, eller begynde at kigge mod udlandet. Det er dog yderst vigtigt, at man først og fremmest konsulterer med sin egen læge omkring dette.

Er nix creme den rigtige behandling?

Der har de seneste år været diskussioner omhandlende nix creme. Det store omdrejningspunkt i disse diskussioner er emnet omkring resistens. Derfor vil vi herfra Vores Avis anbefale, at man altid går til egen læge og forhører sig om, hvad man bør stille op, hvis man har fået konstateret fnat.

Hvordan ved jeg, om jeg har fået fnat?

Er du i tvivl om du har fået fnat, så er det absolut første, som du bør gøre, at søge læge. Lægen vil (medmindre du er for tidligt ude) kunne fortælle dig med relativt stor sandsynlighed, om du er blevet ramt af fnat eller ej. Skulle du være blevet ramt, vil din læge kunne anbefale dig en behandling. Det kan være ved hjælp af nix creme eller anden form for medicin, der eventuelt er receptpligtigt.

Gode råd til behandling af fnat fra Sundhedsstyrelsen

Vi slutter denne artikel af med at give dig nogle af Sundhedsstyrelsens bedste råd mod fnat.

  • Du bør ikke kun behandle dig selv mod fnat – det er vigtigt, at du husker på at behandle hele husstanden samt eventuelle personer, du har været i nær kontakt med.
  • Husk at smørre hinanden ind på ryggen (her kan være svært at nå)
  • Vær meget opmærksom samt omhyggelig med behandlingen på dine hænder. Det ses ofte, at fnat mider sætter sig imellem fingrene.

Kilde: Sundhedsstyrlesen

Share.

Der er lukket for kommentarer.