Den nordiske tone slås an af tre nordjyske musikere i Rebild Musikforening

0

Når Rebild Musikforening søndag den 23. september slår dørene op for en café-koncert i Kulturstationen, Skørping, vil de tre nordjyske musikere Lise Gam-Jensen, piano, Jens Bové, bas, og Thomas Rewes, baryton, opføre sange af Carl Nielsen, Peter Heise og Gunnar Wennerberg.

De tre musikere er alle uddannede fra Det Nordjyske Konservatorium og har videreuddannet sig både herhjemme i Danmark og i udlandet. Lise Gam-Jensen er en efterspurgt kammermusiker og akkompagnatør. Jens Bové er en skattet solist i oratorier og messer ligesom han optræder som solist med symfoniorkestre og solist ved lied- og kirkerkoncerter. Thomas Rewes har succesfuldt optrådt i mange operaopførelser, requier og kantater.
Alle tre musikere afholder hvert år talrige koncerter i hele landet.

Fokus på det nordiske
Ved koncerten på Kultur-
Stationen er det som nævnt de nordiske tone, der slås an.
Fra romantikken med dens blik for forholdet mellem natur og mystik skal vi høre Peter Heises romancer “Farlige Drømme” med tekster af Holger Drachmann.
Fra den efterfølgende periode, modernismen, skal vi høre nogle af Carl Nielsens sange, som han skrev til digte af Holstein, Rode og I P Jacobsen. Carl Nielsen er især blevet berømmet og elsket for sine sange, der har en helt særlig folkelig karakter, der bl.a. ofte skyldes deres enkle melodier og sangbarhed. Carl Nielsens hang til det folkelige kommer ved koncerten rigtig frem i nogle sange af forfatteren A.Berntsen, der skrev tekster på rav-jysk.
Men vi skal også over sundet til Sverige for at høre uddrag af den muntre sangcyklus af Gunnar Wennerberbetg. “ Gluntarne”. Disse sange fortæller – på romantisk og humoristisk vis – om glunten, den unge student, og dennes venskab med den ældre magister. Emnerne spænder over naturromantiske stemninger, forelskelser, økonomiske problemer og tømmermænd.
Jo, der venter os en koncerteftermiddag i samvær med herlige musikere og elskede sange.

Share.

Der er lukket for kommentarer.