Nordjyske gamere forudbestiller PS5 i stor stil

0

Den nye PlayStation er på trapperne, og der går ikke længe, før du kan købe den i butikkerne. Særligt i Nordjylland er der efterspørgsel på PlayStation 5, hvilket de mange hundrede forudbestillinger vidner om. Se her, hvorfor du bør overveje den nye konsol fra Sony.

Den kommende PlayStation forventes at ramme handlen omkring jul, omend der endnu ikke er blevet fastlagt en bestemt udgivelsesdato. Det betyder dog ikke, at du ikke bør gå ud fra, at den nye konsol bliver tilgængelig på det danske marked inden jul.

Nordjyderne har været flittige til at få forudbestilt PlayStation 5, hvilket ikke er så underligt. Den bliver nemlig mere end fem gange så kraftig som sin forgænger. Allerede på nuværende tidspunkt har vi fået et stort indblik i, hvorfor vi bør glæde os til den nye konsol.

Det skyldes blandt andet, at markante spiltitler er på trapperne, ligesom specifikationerne ser aldeles lovende ud.

Prisen for en PlayStation 5 varierer, da der bliver udgivet to forskellige udgaver bestående af den almindelige udgave med diskdrev og en digital udgave.

En anden stor nyhed er, at det formentlig vil blive muligt at købe konsollen på afbetaling. Dette betyder, at selv dem, der ikke lige har fået sparet 5.000 eller 7.000 kroner op, vil kunne købe et eksemplar af spillekonsollen. Du kan få PS5 på afbetaling her. Bemærk, at denne mulighed kun er for voksne.

To udgaver af den nye PlayStation

PlayStation 5 bliver lanceret i flere udgaver, hvilket er en ny tendens fra Sony.

Det er de færreste, der i vores moderne tid anvender drevet i en konsol, da det meste kan hentes direkte ned via nettet. Derfor har Sony valgt, at kunderne selv kan bestemme, om de vil have en PS5 med eller uden diskdrev. Udgaven med diskdrev vil sandsynligvis blive lidt dyrere end udgaven uden.

  • Den almindelige udgave: Den almindelige udgave af PlayStation 5 bliver, ligesom dens forgængere, med et drev, hvor det er muligt at indsætte et fysisk spil.
  • Den digitale udgave: Den digitale udgave, der forventes at komme til at koste mindre end den almindelige udgave, kommer uden et drev. Her er det altså ikke muligt at spille de fysiske spil, da spillene udelukkende kan hentes ned fra PlayStation Store.

Det lover altså godt for gamere, der ikke ønsker at investere en formue i en konsol, som har mere end det, de reelt har behov for. I dette tilfælde kan du spare drevet væk, hvis du alligevel ikke bruger det. Der er ingen grund til at investere i fysiske spil, da de fleste titler efterhånden bliver installeret online.

Futuristisk design, der deler vandene

Noget af det, der for alvor deler vandene, er det design, som kommer til at præge den nye PlayStation 5. Konsollen ligner noget fra fremtiden, og det er dét, som har affødt en del skepsis (men også begejstring) blandt spilentusiaster.

Nogle mener, at designet virkelig er banebrydende og klæder den nye konsol, mens andre mener, at det er alt for meget.

Et mere simpelt look ville være at foretrække, omend det i tidligere tilfælde er blevet realiseret før eller siden. Sony har en tendens til at lancere en mere minimalistisk udgave af deres konsoller, når de har været på markedet i et par år.

Kritikken går desuden på, at designet nok ser godt ud i dag, men når PlayStation 5 har været på markedet i et par år, vil det hurtigt komme til at se gammeldags ud. Sådan er det typisk med design og kunst i det hele taget, da der sker rigtig meget på dette område.

Der er masser af lovende spil på trapperne

Det er først rigtig interessant at eje en konsol, hvis der er mulighed for at spille gode, medrivende og seriøse spil på den. Det tyder dog på, at Sony har helt styr på denne del, da der allerede på nuværende tidspunkt er reklameret for spændende spil.

Nogle af de spil, der er blevet løftet sløret for, vil blive lanceret samtidig med konsollen. De spiltitler, der har fyldt mest i Sonys afsløringer, er:

  • Ratchet & Clank: Rift Apart
  • Horizon: Forbidden West
  • Spider Man: Miles Morales

PlayStation 5 bliver bagudkompatibel

Når PlayStation 5 rammer handlen, vil der ikke være det største udvalg af spil tilgængeligt – og dog. Du har mulighed for at spille de gamle PlayStation spil på den nye konsol, da den er bagudkompatibel.

Der vil kun være få undtagelser, som ikke vil kunne lade sig gøre at spille, men Sony lover, at konsollen vil være i stand til at håndtere langt de fleste PlayStation 4 spiltitler. Dette kan du med god grund glæde dig til.

Share.

Der er lukket for kommentarer.