Ny bog om Rold Skovs område mod nord

0

Produktiv forfatter fortsætter:
Helge Søgaard, Skørping, debuterede i forfatterrollen for et par år siden med en fin bog om MosskovPavillonen, udgav sidste år bogen om Statsskovens tilblivelse – ind imellem blev det også til en flot jubilæumsbog om orienteringsklubben Rold Skov OK. Og i fredags kom en helt ny bog fra hans hånd i handelen: ”Fotografen i Bjergeskoven”, en ny bog om Rold Skov – og denne gang med helt nye historier om både en plantagebestyrer fra Siam og en fotograf i Bjergeskoven.

Det er Helge Søgaards tredje bog om Rold Skov, og denne gang har han kastet sig over den imponerende og stejle Bjergeskov, som ligger allernordligst i Rold Skov.
De fleste kender området, som der hvor Frueskoen lever i sin beskyttende indhegning, men de færreste kender Skadsholmen, der ligger som en ø ude midt i Lindenborg Ådal ikke langt derfra.

Godsejerdatteren
og plantagebestyreren

Her lå der engang et bjælkehus, som var beboet af Vilhelm og Agnete Gjern. Han var tidligere plantagebestyrer fra Siam og hun var datter af godsejeren på Buderupholm Hovedgaard.
Området rummer også Teglgaardsmølle, som har sin helt egen og farverige historie både dengang, med en excentrisk operasanger og skuespiller, men især også med en mere nutidig historie.
For i den hyggelige og gulkalkede tidligere vandmølle bor og arbejder fotografen Kjeld Thomsen, hvis spændende historie som fotograflærling på Aalborg Teater, og senere som en meget anerkendt fotograf i Aalborg, nu er en stor del af den spændende bog.

En rejse i tid og sted

– Det har været en rejse i både tid og sted at skrive bogen, fortæller Helge Søgaard.
– Dels har jeg researchet i et historisk materiale, og dels har jeg været helt tæt på Kjeld Thomsen, som er en guldgrube af historier om et spændende liv bag kameraet. – Han har som fotograf været med hele vejen fra de første mobiltelefoner, modulkøkkener og masser af andre produkter, som vi alle kan nikke genkendende til. Og ikke mindst fotografier fra luften, hvor flyvevåbnets berømte jagerfly Starfighteren kom i søgeren ved adskillige lejligheder.
Og så har forfatteren og fotografen et stærkt fællesskab omkring kærligheden til skoven, som både kommer til udtryk i teksten og især også i de mange smukke billeder fra Bjergeskoven, som naturligvis er taget af fotograf Kjeld Thomsen.

Share.

Der er lukket for kommentarer.