Nye sammenspils-initiativerog tilbud i Himmerlands Folkemusikskole

0

Himmerlands Folkemusikskole, den aktive musikskole for alle, som er interesserede i at lære at blive bedre til at spille -, oplever i stadig stigende grad, at folk fra både nær og fjern kommer for at være med i en kortere eller længere periode.

Nu nærmer sig en ny sæson med både kendte og nye undervisningstilbud: – Vi beskæftiger os med mange former for musikundervisning. Både instrumentalt og især med mange forskellige sammenspilstilbud, fortæller Sofie Arlien-Søborg fra folkemusikskolen.

Både nyheder og gammelkendte tilbud

I år er der tre nye undervisningstilbud med blandt andet et nyt sammenspilshold for nye og letøvede deltagere. 

Et andet hold, hvor man kan lære at improvisere og eksperimentere med musikken. Og som noget ganske særligt etableres Himmerlands Folkemusikskoles orkester. Nye tiltag, som tilgodeser både nye og gamle elever.

– Det nye sammenspilshold er for alle instrumenter. Her kan nye og letøvede elever være med og få erfaringer med sammenspil, som gør musikken mere levende og varieret, fortæller Sofie Arlien-Søborg og fortsætter: – Vi vil gerne udvikle holdet helt fra bunden for at tilgodese den stigende tilgang og interesse fra nye elever. Det nye sammenspilshold ligger i forlængelse af violinhold, harmonikahold og messinghold om tirsdagen.

Improviseret sammenspil

Improviseret sammenspil er for de, som gerne vil lære at eksperimentere og variere musikken på en improviseret måde. Her handler det om at lære, hvordan man kan håndtere disse musikalske begreber helt konkret i musikken. Alle typer instrumenter og erfaringer er velkomne.

Himmerlands Folkemusikskoles orkester etableres som et nyt orkester, hvor tidligere elever, der efterhånden har mange års erfaring, udgør kernen. Hermed skabes der mulighed for at bygge oven på den musikalske erfaring, – både med nyt repertoire og en mere stabil instrumentsammensætning. Nye deltagere i orkesteret er selvfølgelig velkomne, hvis forudsætningerne er passende i denne sammenhæng.

Se mere på Himmerlands Folkemusikskoles hjemmeside www.folkemusikskole.dk

– Vi glæder os til at se såvel ”gamle” som nye elever til sæsonstart, lyder det afslutningsvis fra det populære samlingspunkt for folkemusikkens udvikling og bevarelse i Himmerland.

Share.

Der er lukket for kommentarer.