ORD I NORD udgave 2019 har programmet på plads

0

Programmet for litteraturfestivalen ORD I NORD ligger nu parat.
Alle aftaler er i hus, og det er et spændende program, som kan præsenteres for publikum, når arrangørerne slår dørene op på biblioteket i Skørping om en god måneds tid, lørdag den 2. februar.

Alle, der interesserer sig for bøger og litteratur, kan denne dag få mange nye indtryk og komme helt tæt på forfatterne.

Søren Ulrik Thomsen
Et af hovednavnene er Søren Ulrik Thomsen, som især er kendt og elsket for sin poesi, – både let at læse og samtidig udfordrende og nyskabende i sine formuleringer. Søren Ulrik Thomsen vil læse op af og fortælle om sit store forfatterskab.

Britt Karin Larsen, Norge
Et andet hovednavn kommer fra Norge, hvor Britt Karin Larsen har skrevet en stor slægtsromanserie om ”skovfinnerne”, som bor i grænseegnene mellem Norge og Sverige. Hendes romaner har været meget populære hjemme i Norge, og nu er alle syv bøger også udkommet i Danmark, hvor de er blevet rigtig godt modtaget.

Knud Sørensen, Mors
Forfatter Knud Sørensen fra Mors har lovet at tale med Britt Karin Larsen om den spændende slægtshistorie.

Forfatter-samtale
Publikum kan også glæde sig til en interessant forfattersamtale mellem Iben Mondrup og Malene Ravn, – begge med familiehemmeligheder som fællestræk, og så foregår deres romaner også i det nordjyske.

Brødre i efterkrigstiden
Iben Mondrups nye bog foregår i Frederikshavn, hvor de to brødre Jens og Poul vokser op efter krigen. Deres far har under besættelsen været aktiv i modstandsbevægelsen, og de oplevelser, han gennemlevede her, præger stærkt familielivet.

Halvt kineser i Aalborg
Malene Ravn fortæller i sin roman om drengen Erik, der vokser op på børnehjem i Ålborg, og hvor han gennemlever en hård opvækst, for han ser anderledes ud end de andre børn. Hans far er nemlig kineser, men det tales der ikke om.

Genhør med Sandra O’Brian
Dagens program indledes med en præsentation af den lokale Sandra O’Brians nye bog, ’Når månen går ned’ som udgives samme dag. Hendes fortællinger berører det svære ved at være i livet sammen og samtidig have en tilstedeværelse i sig selv. Hun har tidligere deltaget i et af de forfatterværksteder, der er knyttet til Bogby9520.

Gode lokale arrangører
Ord i Nord arrangeres af en række lokale kræfter: Kulturstationen i Skørping, Bogby9520, Rold Skov Natur- og kulturcenter og bibliotekerne i Mariagerfjord og Rebild.
Festivalen er iøvrigt økonomisk støttet af Kulturrådet i Rebild Kommune, Kulturstationen i Skørping og Rebild Bibliotekerne

Share.

Der er lukket for kommentarer.