-Kan man kalde sig en tilflytningskommune når der spares penge på børnene?

0

Dette spørgsmål er hovedtemaet, når Radikale Venstre torsdag den 24. januar indbyder kommunens forældre, forældrebestyrelser samt byrådspolitikere til møde om Rebild Kommunes pasningstilbud for de 0-5 årige.

– Rebild Kommune bruger i 2019 færre penge end i 2018 pr. barn i kommunens vuggestuer, dagpleje, børnehave og hjemmepasning. Dette giver naturligvis færre hænder, mere travlhed og mindre omsorg. En dårligere hverdag for børn, forældre og ansatte, lyder det fra Torsten Topbjerg, formand for Radikale Venstre i Rebild Kommune

BUPL:
Der spares 1,3 mio. kr.

– BUPL (Børne- og Ungdomspædagogernes Landsforbund, red.) siger, at Rebild Kommune reelt sparer 1,3 millioner på vuggestuer, børnehaver, dagpleje og hjemmepasning i 2019, fortsætter Torsten Topbjerg.
– Byrådspolitikerne siger til gengæld, at vi har et meget veldrevent område, og at det ikke er muligt at finde flere penge. Området er i forvejen underfinansieret fra statens side. Hvis der skal findes flere penge, så skal de tages fra andre områder som ældreområdet, vedligeholdelse eller bygge- og anlæg af nye veje med videre i kommunen: – Samtidigt flytter der nye børnefamilier til kommunen, hvor vi i forvejen har flest fødsler pr. kvinde i hele Danmark.

Hele 2,39 børn pr. kvinde i 2017 – en stigning på 6% flere fødsler fra 2016 til 2017.

Hvordan? – Hvordan?

– Hvordan løser vi denne opgave?, spørger Torsten Topbjerg på vegne af arrangørerne af det offentlige møde torsdag den 24. januar.
– Færre børn, flere penge, færre ansatte pr. barn eller noget helt andet?

På Støvring Gymnasium
– bredt panel er inviteret

Radikale Venstre i Rebild Kommune indbyder til mødet den 24. januar på Støvring Gymnasium.
Alle kommunens byrådspolitikere, forældre, forældrebestyrelser samt øvrige borgere er inviteret til at deltage.

Det hele bliver
vendt på hovedet

– Vi vender det hele på hovedet på mødet. Vi vil nemlig ikke have et forudsigeligt vælgermøde. Seks politiker og seks medlemmer af forældrebestyrelser, skal inden mødet formulere et spørgsmål hver de gerne vil have borgernes svar på. Der skal nemlig lyttes fra politikerne og forældreråd. Og tiden er helt rigtig. Vi er næsten et år fra næste budgetlægning og har over to år til næste kommunalvalgkamp. Situationen er til reelle spørgsmål og svar – tid til reel handling, slutter Torsten Topbjerg.

Share.

Der er lukket for kommentarer.