Orienteringsløberne fra Rold Skov OK trodsede lørdagens skybrud

0

Netop som alle løbere var sendt i skoven, til dysten om at blive årets klubmester i lørdags, åbnede himlen over Rold Skov sig, og regnen væltede ned i et skybrud, med torden i det fjerne, fortæller formand Ole Jensen, Rold Skov OK.

Klubmesterskaber er en mangeårig tradition i Rold Skov OK, hvor præmierne er noget ganske særligt! Lørdag kunne de fremmødte medlemmer og konkurrenter hylde de nye klubmestre. De seje O-løbere, som var bedst på dagen, blev Ida Søe Christiansen i miniklassen, Andreas Tange i ungdomsklassen, mens dameklassen blev vundet af Trine Esmark og herreklassen af Jesper Thy.

Skovtroldene fra Gjøl…

Der knytter sig en ganske særlig tradition til præmierne. De består nemlig af fire Gjøltrolde, som naturligvis er iklædt orienterings-løbetøj og med et lille kompas om halsen. Disse trolde har været i klubbens eje siden engang i slutningen af 1980’erne, da den daværende formand Henrik Houmøller præsenterede de første tre charmerende ”skovtrolde”.

Siden er klubben vokset med omkring 70 unge, og derfor kom der en mini-Gjøltrold  til, iklædt klubbens markante grønne trøje. Klubmester-troldene får hvert år et nyt hjem, da ”ekstra-præmien” er, at man har vundet retten til at arrangere næste års mesterskab. Man kan således ikke blive mester to år i træk.

Hygge og spisning på det tørre

Efter løbet var der traditionen tro hygge og lidt spiseligt i Madpakkehuset Vedstedskovhus, et godt valgt sted med dagens regnvejr. 

Nu gør klubben klar til en travl efterårssæson, hvor flere af årets danske mesterskaber står i kalenderen. Blandt andet arrangerer klubben Danske Mesterskaber i klassisk kort distance 31. august og der er et stort arrangement igen den 29. september, når efterårets klassiker Rebild2Dages bogstaveligt talt ”løber af stabelen”, med Rold Skov OK som både arrangør aktiv konkurrencedeltager i klubdivisionsturneringen.

Share.

Der er lukket for kommentarer.