Rebild Kommune nomineret til fornem pris for amatørkultur

0

”Hele kommunen bliver inddraget i kulturlivet og man har visioner om, at særligt landsbyerne skal tilgodeses i forhold til kulturelle tilbud. Og så har kommunen fokus på vækstlaget.”

Sådan lyder en del af juryens begrundelse for at have udvalgt og nomineret netop Rebild som én af tre kommuner i finalen om den eftertragtede Con Amore-pris for at have skabt gode og positive vilkår for amatørkulturen i kommunen. De to øvrige nominerede er Vejen og Fredericia kommuner.

Den endelige vinder kåres fredag den 23. august ved årets store kulturmøde på Mors, på scenen Klostergården, den helt nye scene tæt på Kulturvejen. Det sker ved et stort awardshow, som krydres med jazz, sange fra historiske egnsspil, spændende snakke om kommunal kulturpolitik og ikke mindst en flok iøjnefaldende, maskeklædte ”Dunkelfolk.”

Positivt fokus

Con Amore Kulturpris sætter positivt fokus på de kommuner, som skaber de bedste vilkår for amatørkulturen. Den eftertragtede pris uddeles nu for sjette år i træk af AKKS – Amatørernes Kunst & Kultur Samråd og DATS – Dansk Amatør Teater & Scenekunst (se faktabokse).

For at blive nomineret kræves det, at kommunen har skabt gode rammer for amatørkultur og dermed anerkender, hvor stor en værdi der ligger i, at kommunens borgere kan udfolde sig inden for musik, dans, teater, foto eller andre genrer af kulturlivets mange facetter.

”Der er et kæmpe potentiale i amatørkultur i forhold til mental sundhed, personlig udvikling og socialt samvær, hvilket mange danske kommuner heldigvis har øje for”, lyder det.

FACTS om AKKS:

• Amatørernes Kunst & Kultur Samråd (AKKS) består af 19 organisationer, der på amatørniveau arbejder inden for musik, sang, foto og dans.

• De har alle som mål at fremme den aktive deltagelse i den udøvende kunst og er baseret på det frivillige engagement og foreningsformen.

• Tilsammen repræsenterer de omkring 80.000 tusinde aktive amatører, hvoraf halvdelen er børn og unge.

• www.akks.dk

FACTS om DATS:

• DATS er en landsdækkende teaterorganisation, der arbejder lokalt, regionalt og på landsplan for at styrke og udvikle teater i Danmark.

• DATS fremmer og støtter teatervirksomhed, herunder projekter der bidrager til samfundsdebatten, styrker ytringsfriheden og skaber dialog på tværs af sociale, etniske, religiøse og kulturelle skel.

• DATS varetager enkeltmedlemmers, sceners, gruppers og institutioners teater- interesser. I alt er der ca. 50.000 aktive amatørteaterfolk i alle aldre landet over.

• DATS yder tilskud til kurser og opførelser, arrangerer festivaler, konferencer og uddannelsesforløb samt formidler teaterkontakt nationalt og internationalt.

• www.dats.dk

 

FOTO:

Som én af kun tre kommuner er Rebild nomineret til Con Amore-hædersprisen 2019, for sit positive engagement i kulturoplevelser og -tilbud til områdets og ikke mindst landsbyernes borgere. Uanset om det er musik, teater, klovnerier, kunst eller noget helt femte.  Billedet er fra forestillingen ”Stilhed Støjer” med Teaterrødderne.                      Foto: Axel Gadegaard

Share.

Der er lukket for kommentarer.