RebildPorten – Oplevelser vil brande området gennem unikke oplevelser af høj kvalitet

0

De udenlandske turister svigter Danmark. Det er konklusionen på en undersøgelse fra Kommunernes Landsforenings nyhedsbrev Momentum. De seneste 10 år har Danmark kun oplevet en stigning på 4% i antallet af overnattende gæster. Til sammenligning har vores nordiske naboer oplevet stigninger på over 20%. Det vil RebildPorten – oplevelser nu ændre ved at skabe og markedsføre de gode og unikke oplevelser, som de moderne turister efterspørger. Gennem de sidste mange måneder har Rebild Kommune arbejdet på et eventprojekt, som nu har fået sit navn: RebildPorten – oplevelser. Torsdag i uge 17 havde RebildPorten – Oplevelser inviteret til Eventudviklingsmøde, hvor ca. 30 personer deltog.

Der er kommet et mere håndgribeligt navn på eventprojektet i Rebild Kommune. Navnet er RebildPorten – oplevelser. Det er valgt, da mange af de aktiviteter, events og arrangementer, der foregår i Rebild Kommune, skal være en oplevelse for gæsterne, de lokale og erhvervslivet. En oplevelse kan både have sit afsæt i kultur, natur, musik, familieaktiviteter og sport. Som del af det 2 årige projekt, har man ansat Jacob Rasmussen fra Aarhus som eventkoordinator – foreløbig i projektets levetid. Jacob Rasmussen arbejder både med udvikling af nye events i området, eksisterende events og som del af projektgruppen, der er i færd med at tegne det nye RebildPorten – oplevelser. Udover Jacob tæller RebildPorten – oplevelser en eventkoordinatorelev og et oplevelsessekretariat. Foreløbig er navnet på plads. Indholdet, strukturen og økonomien er ved at blive finpudset af oplevelsessekretariatet og projektets styregruppe. Dette for at det nye tiltag kan fortsætte, når projektperioden udløber. Fornylig var der indbudt til Eventudviklingsmøde på Rold Storkro. Her blev de ca. 30 fremmødte deltagere informeret om arbejdet indtil nu. Eftermiddagen bød også på to inspirerende oplæg ved henholdsvis Iver Gram fra Sort Safari og Michael Thinggaard Madsen fra Regional Madkultur Thy-Mors.

Etablering af oplevelsessekretariat

Jacob Rasmussen indledte Eventudviklingsmødet med at fortælle om oplevelsessekretariatet, sine egne arbejdsopgaver og herunder nogle af de kommende events i Rebild Kommune. Bl.a. Rebildfesten, som i år udvides med en Børnerebildfest (denne har tidligere været omtalt i Vores Avis), og VM i amatør landevejscykling, som kommer gennem Rebild Kommune den 6. september 2015. Der er med etableringen af Oplevelsessekretariatet kommet struktur på, hvordan udformningen af RebildPorten – oplevelser ser ud fremadrettet. Oplevelsessekretariatet har fem medlemmer: Tina Rasmussen fra Kultur og Fritid, Uffe Westerberg fra Rold Skov Natur- og Kulturcenter, Bodil Christensen fra RebildPorten og Jacob Rasmussen fra RebildPorten – oplevelser. Sekretariatet har en fast ugentlig mødedag i RebildPorten. De arbejder med at tiltrække og udvikle aktiviteter og events. Herunder også generel branding af området og markedsføring af de enkelte events. Når behovet er der, vil sekretariatet indbyde relevante samarbejdspartnere til deres møder. Jacob Rasmussen rundede sit oplæg af med at opfordre alle, der har en god idé eller en forespørgsel, til at kontakte sekretariatet. – Vi er søde, afsluttede han med et smil på læben.

Safari og madoplevelser

Som skrevet fik de 30 fremmødte ved eventudviklingsmødet også lidt inspiration med på vejen. Iver Gram fra Sort Safari ved Vadehavet fortalte med humor og entusiasme om at starte et oplevelsesfirma på baggrund af en unik natur. –En stær kan blive til en international turistindustri, som han sagde. Iver Gram er opfinder af betegnelsen sort sol. Sort sol safari er stadig hovedproduktet i Sort Safari, som hvert år sender 45 – 50.000 gæster på ”safari” i Danmark, gennem deres 750 arrangementer. Iver Gram fortalte både om firmaets produkter og gav gode fifs til markedsføring og inspiration til valg af samarbejdspartnere. Iver Gram blev i talerrækken efterfulgt af Michael Thinggaard Madsen. Han er indehaver af Hotel Thinggaard i Thy og formand for Regional Madkultur Thy-Mors. Michael Thinggaard Madsen fortalte om, hvordan mad kan blive en oplevelse i sig selv. I Regional Madkultur Thy-Mors samarbejder restauratører og fødevareproducenter om at sælge mad med lokal forankring. Noget, der er populært både blandt de lokale og i særdeleshed også hos turisterne. Samarbejdet foregår efter bornholmsk forbillede. Her har mange hobby-producenter vokset sig store, og bornholmske fødevarer som unghane og rugkiks er i dag anerkendte og efterspurgte varer.

FAKTA

RebildPorten – oplevelser har fokus på at videreudvikle de lokalt forankrede events og oplevelser med store potentialer, samt udvikle nye koncepter og oplevelsestilbud for gæster, tilskuere og erhverv.

Læs mere om Sort Safari på www.sortsafari.dk

Læs mere om Regional Madkultur på www.culinary-heritage.com eller www.madkulturthymors.dk

Share.

Der er lukket for kommentarer.