Sæsonens sidste kulturtallerken i Arden

0

Kulturhus Arden melder klar til at servere sæsonens sidste ”Kulturtallerken” torsdag aften den 19. april, med Årets Forbillede ved Sportsgalla 2017 på menuen: Håndboldlegenden Rikke Nielsen, som giver et medrivende foredrag efter aftenens ”Mormor-mad” er fortæret, – kødbudding med kartofler og aspargessovs – samt fællessang og musikalsk underholdning.

Siden hun stoppede sin karriere som professionel håndboldspiller har Rikke Nielsen dedikeret sit liv til at hjælpe udviklingshæmmede børn. Hendes egen datter er født med Downs syndrom, og sammen har de skabt et håndboldhold for udviklingshæmmede, ligesom hun vandt prisen for årets forbillede ved DR Sportsgalla i 2017 for sit arbejde med holdet. 

Til daglig tager Rikke Nielsen ud til foreninger, organisationer og oplysningsforbund og fortæller om sit projekt. Rikke Nielsen hjælper børn med indlæringsvanskeligheder, så de gennem håndbolden opnår en følelse af succes og vindermentalitet, så de får en tro på sig selv, selv om de er mere udfordret end andre.

Selv har Rikke Nielsen oplevet modgang i livet, med en kræftknude i halsen, der skulle opereres væk, før hun blev rask, og et barn født med Downs syndrom. 

Rikke Nielsen, uddannet sygeplejerske, har desuden skrevet bogen “Til sidste fløjt” (2015), som er hendes meget personlige og livsbekræftende historie om kræfthelvedet og tilværelsen med et barn med Downs. 

Hun arbejder nu på fuld tid i Lykkeliga og er desuden kendt som foredragsholder, coach og en skarp og humørfyldt debattør i P4 Nordjyllands ”Søndags-panel”.

Share.

Der er lukket for kommentarer.