Sang & musik, pøller & øller ”hængerøve og hundeho’der” til festlig 1. maj

0

Enhedslisten, SF og Socialdemokratiet ”fik deres på det tørre” sammen med masser af deltagere/tilhørere ved årets 1. maj-fest i Stubhuset, Støvring. Der var nemlig stor politisk enighed om, at arrangementet skulle flyttes indendøre, da regnen i dén grad truede fra oven.

Og det var helt sikker en klog beslutning, for der blev fuldt hus i lokalerne, hvor det talstærke fremmøde smittede af på de indbudte talere, for de gav den virkelig gas.
Der var bid i de godmodige drillerier partierne i mellem, så som ”hundehoveder, hængerøve og slatne socialdemokrater”, om blandt andet udtalelser eller manglen på samme, gennem den nyligt overståede overenskomstforhandling. Og et af partierne sprudlede virkelig med proklamationen om, hvordan de ville forvalte ”deres” 90 mandater, efter næste folketingsvalg.

Stadig noget at kæmpe for
Men påmindelsen om at der stadig er noget at kæmpe for, skinnede klart igennem alle dagens taler.
Morten Ryom, folketingskandidat for Socialdemokratiet, mindede deltagerne om at virksomhedernes jagt på profitmaksimering, overlader flere og flere bolde i luften til den enkelte medarbejder.
Folketingsmedlem Flemming Møller Mortensen: Jeg fatter ikke, at regeringen, her i 2018, har et syn på offentlig ansatte, der leder tankerne hen på ”anden rangs” mennesker.
Finn Grøn Nielsen, Enhedslisten er af den klare overbevisning, at ”systemet” skal nytænkes, da det nuværende er én stor lappeløsning.
Katrine Evelyn, DSUer, har et brændende ønske om at respekten hinandens faggrupper imellem, vil genopstå.
Medzait Ljatifi, regionspolitiker, advarede mod at falde på halen over den ”fantastiske” lønstigning fra de offentliges overenskomstforhandlinger, da den ved overenskomstperiodens afslutning i 2020 stadig vil være ca. 300 kr. pr. mdr. bagud, i forhold til reallønnen til den tid.

Handling og sammenhold
Peter Hansen, Rebild Byråd, savner at flere politikere ikke er så berørings angste, når deres vælgere efterspørger handling.
Og sluttelig et vink med en vognstang fra Theresa Berg, SF-medlem i Vesthimmerlands Byråd, gjorde opmærksom på vigtigheden i, at de ”røde” partier står sammen i tiden, som kommer.
Og det hele blev bundet sammen af sang og musik, pøller, øller og kaffe til alle de mange fremmødte, som fyldte Stubhuset.
For at gøre næste års lokale 1. maj-fejring endnu mere festlig, modtager arrangørerne iøvrigt med glæde forslag om nye indslag og andre tilføjelser/ændringer, understreges det.

Share.

Der er lukket for kommentarer.