Spejdere gik forrest ved affaldsindsamling

0

Spejdere er kendt for at være ude i al slags vejr, og være aktive i naturen. Det var derfor naturligt for Det Danske Spejderkorps i Støvring af deltage i den årlige affaldsindsamling arrangeret af Danmark Naturfredningsforening.

Vejret var perfekt til aktivitet uden for, da solen skinnede fra en skyfri himmel. For de morgenfriste bød Det Danske Spejderkorps i Støvring velkommen til affaldsindsamling allerede fra kl. 9, og selv om det var morgenen efter uret skulle stilles frem til sommertid, så var der en del, der var klar til affaldsindsamlingen helt fra start.

Gruppeleder for spejderne Birgitte Wilsted Simonsen fortalte lidt om dagen samtidig med at der blev udleveret affaldssække til deltagerne.  På et stort stykke papir skrev deltagerne i hvilke dele af Støvring, de ville indsamle affald. Der blev blandt andet samlet affald ved Juelstrup Sø, Vestre Primær Vej, Hobrovej, Mastrup Søerne, ved stationsområdet og langs jernbanen.

– Som spejdere, så er en af vores tilgange, at vi skal passe på naturen, og så kan det næsten ikke være mere naturligt, at vi også stiller op til affaldsdagen, fortalte Birgitte Wilsted Simonsen, da de første hold tog af sted ud i byen.

I løbet af de næste timer blev dyngen af affaldssække større og større ved Spejdergården. Blandt andet blev i en sæk blev samlet øl og sodavandsdåser, i en anden sæk glasflasker, ligesom mindre affaldsposer med cigaret skodder også blev samlet. Det var et ønske fra DN, at der skete registrering af dåser og cigaret skodder, så man havde en ide om antallet.

Hver sæk blev nøje vejet, så man havde en ide om hvor meget affald, der var blevet samlet. Men vejningen og sammentællingen pågik var der forplejning til de over 50 deltagere. Støvring Harmonikaklub havde ved tidligere lejlighed givet spejderne en donation, og en del af disse midler blev brugt til kaffe, saft og kage.

Det endelige resultat viste 161,5 kg affald, hvortil kom 192 dåser og 1,6 kg cigaret skodder! Af specielle ting blev blandt andet fundet en elektronisk p-skive, 2 hængelamper af glas, en sparebøsse og resterne af et kasseapparat, der lå sammen med 3 sæt arbejdshandsker. Dette fund blev videre formidlet til politiet.

Birgitte Wilsted Simonsen opsummerede dagen: – Det er trist, at vi kan finde så meget affald i vores lokalområde, men det glæder mig så utrolig meget, at vi spejdere sammen med folk, der er mødt op i dag, kan fjerne en del af det. Vi er hos DDS Støvring også klar til næste år, og der skal nok være rigeligt med kaffe, saft og kage, så endnu flere kan komme og give en hånd med.

Share.

Der er lukket for kommentarer.