Sylvester (Larsen!) på musikscenen i Haverslev 27. oktober

0

Søndag den 27. oktober gæster Sylvester Larsen (søn af Kim Larsen), Haverselv med en koncert på Haverselv Skole.

Arrangementet er gjort muligt via et samarbejde mellem Haverselv Borgerforening og Rebild Kommune, som giver tilskud til koncerten med ”Unge Larsen”.

Sylvester Larsen dropper de traditionelle spillesteder på sin igangværende efterårstour, og besøger i stedet for en lang række små danske landsbyer. Sylvester synger primært på dansk, og tidligere i år udgav han singlen ”Lille Landsby”, som er en hyldestsang til de små landsbyer i Danmark. Sangen er en rejse tilbage i tiden, til dengang provinsen stortrivedes.

”Udkants-Danmark” var endnu ikke opfundet

Dengang var begrebet udkants Danmark endnu ikke opfundet. Lokale erhversdrivende indgik som en naturlig del af de små samfund, og folk kom ganske enkelt hinanden ved på en helt anden måde. I takt med de følgende års centralisering fulgte butiksdød, nedlagte busruter, huspriser i frit fald og arbejdspladser der i stigende grad rykkede til storbyerne. – Hvor er det ærgerligt ,at det er gået sådan, for var Danmark ikke, mentalt og økonomisk set, et sundere og mere homogent samfund dengang?, spørger Sylvester og forsøger selv at give svaret fra scenen og i sine udgivelser.

– Var det ikke et kongerige hvor afstanden mellem bybo og landbo var mindre?, spørger Sylvester med et drømmende udtryk.

Gode minder i bagagen

Sylvester Larsen har mange gode minder fra barndomsferierne i den lille flække ”Flade” på Mors – en by, som i dag nærmest er gået i stå. Købmanden er lukket, skolen er lukket og mange er flyttet derfra: – Vi skal bevare de danske landsbyer”, siger Sylvester,og fortsætter:

– De små samfund er en vigtig del af vores historie og kultur, og de bliver komplet undermineret af storbyerne. 

– Vi har alt for travlt med de store linjer, men der er intet så befriende og smukt som en dansk landsby med lokalkultur og sammenhold, der giver plads til hinanden, fællesskabet og naturen, slutter Sylvester Larsen. 

I “Lille landsby” synger Sylvester om de blomstrende landsbyer, han selv tilbragte en stor del af sin barndom og ungdom i, og som han savner den dag i dag. Musikvideoen til sangen er I skrivende stund set af over 100.000 mennesker på You Tube.Bandet ”Nåleøjet” består af trommeslager Robin Pold, bassist Klaus Nielsen og guitarist Thomas Nielsen, – samt naturligvis Sylvester selv!

Share.

Der er lukket for kommentarer.