Ta’ på svampetur med turistforeningen og kyndig guide

0

– Det er et rigtig godt svampeår i år; godt med regn og varme, og det er netop NU, svampene sætter frugtlegemer over jorden – dem vi går på jagt efter, beretter ”den gamle skovfoged”, alias Jens Erik Nielsen, næstformand i Rebild Turistforening, forud for foreningens tilbud til alle om deltagelse i en guidet svampetur torsdag den 19. september.

– Det er vores naturvejleder, Søren Risborg, der er den svampekyndige, og så holder jeg mig til dét, som jeg ved noget om, nemlig skovdrift, fortsætter Jens Erik Nielsen.

”Ka’ de spises..?”
– alle får en facitliste med
At spise svampe kan være farligt, så alle deltagerne får et eksemplar af Fødevarestyrelsens brochure, ”Ka’ de spises”.
Heri er nogle hyppigt forekommende situationer, hvor spiselige og giftige svampe kan forveksles.
– Vi håber så at finde nogle af eksemplerne i brochuren på vores tur. Og selvfølgelig er det kantareller og Karl Johan’er, vi allermest håber at finde, understreger Jens Erik Nielsen.

Lækker svampesuppe venter
– Vi skal også have svampesuppe, og til den ende har vi allieret os med Naturskolens Mr. Tang, han er simpelthen en mester i at lave svampesuppe, fortæller Jens Erik Nielsen videre.
Til oplysning for gourmet’er blandt læserne kan vi yderligere berette, at svampesuppen bliver serveret med lune miniflûtes.
– Og så kan jeg ikke dy mig for at fortælle lidt om naturnær skovdrift, en bæredygtig driftsform, som samtidig fremmer en langt større biodiversitet, slutter Jens Erik Nielsen forud for svampe-udflugten i Grøndalen for enden af Rebild Skovhusevej torsdag den 19. september fra sidst på eftermiddagen og tre timer frem.

Share.

Der er lukket for kommentarer.