Torvedag med indvielse i Suldrup

0

Der er tradition for at holde torvedag i Suldrup med boder, aktiviteter mv. I år er ingen undtagelse, men med noget helt særligt:Det ny-renoverede bytorv bliver indviet – eller rettere gen-indvies. Det  blev første gang indviet i 1992, da tømrermester Arne Lundgren tog initiativ til at få lavet torvet og i den anledning skænkede byen en jern skulptur kaldet  ”Stjernen”.

Omfattende renovering

Nu har torvet og skulpturengennemgået en tiltrængt og omfattende renovering, som er blevet gennemført på en helt enestående vis. En donation fra Suldrup Brugsforening på 300.000 kr til formålet, satte gang i processen.  På et borgermøde i 2011, blev der nedsat en ”bymidte-gruppe”, som siden kom til at indgå i et stort samlet projekt for renovering af torvet, trafiksikkerhed, infoskærme, kunst flere steder i byen, renovering og etablering af stier. Indtil videre er der opnået kontant støtte fra Rebild kommunes  byzonepulje og Jutlanders gavefond.

Frivillige gik i gang

I dette forår blev det første store skridt så taget, da frivillige gik i gang med det praktiske arbejde på bytorvet. Suldrup Senior Service fortsatte det frivillige arbejde med god støtte og vejledning fra byens håndværker firmaer;  Elmerhøj Anlægsgartneri, murerfirmaet Lars Pedersen og Søn, Elfirmaet Aamann og Fischer og SUMAS. – Det har været en lang sej proces at nå hertil,siger Rasmus Krog Madsen fra Suldrup Borger- og Erhvervsforening, – men nu at se resultatet og mærke den opbakning og positive indstilling der har været  blandt borgerne – ikke mindst fra Suldrup Senior Service  og samarbejdet med håndværkerne – har været det hele værd.  Sammenholdet i byen har fået et løft og vi har alle god grund til at rette ryggen og være stolte:  – Det er byens eget værk og det har vi selv lavet. Det er derfor også helt i den ånd når den officielle indvielse foretages af lokale kræfter:  Kim Mathiesen, tovholder for bymidte-gruppen, Arne Asp, koordinator for Suldrup Senior Service og Dagny Lundgren, enke efter Arne Lundgren, der grundlagde bytorvet.

Kronen på værket - Her hejses det kunstneriske springvand på plads

Kronen på værket – Her hejses det kunstneriske springvand på plads

Bytorvet, mens arbejdet stod på - i baggrunden ses Røde Kors butikken

Bytorvet, mens arbejdet stod på – i baggrunden ses Røde Kors butikken

Her graves der ud til anlæggelse af det nye torv

Her graves der ud til anlæggelse af det nye torv

EK

Det har været et pusslespil at bygge de smukke stensætninger

Det har været et pusslespil at bygge de smukke stensætninger

Share.

Der er lukket for kommentarer.