Turistforeningen bestormet af interesserede til ”Mit liv som Top Karens oldebarn”

0

Der var 89 tilmeldte til Rebild Turistforenings generalforsamling i Westernhuset på toppen af Rebild Bakker forleden. Med lodder og trisser var det lykkedes gæstgiveren at stille med 90 pladser, så det lykkedes lige akkurat at få alle bænket.

Turistforeningens formand, Lene Hjorth, bød velkommen til de mange deltagere: – Sidste år var vi 50 deltagere, så det her sprænger alle rammer, fastslog formanden i sin velkomst.

Legendariske Top Karens oldebarn Erik Eriksen skulle starte sit foredrag efter en time, så det gik ret kvikt med generalforsamlingen, med Hugo Nielsen som en effektiv dirigent.

I bestyrelsens beretning gennemgik Lene Hjorth 2018’s arrangementer, som alle havde været vel besøgt: – Og hvis man googler Rebild Turistforening, kommer der fire sider op, fastlog en stolt Lene Hjorth og anbefalede tilhørerne at ’like’ foreningen på Facebook.

Jens-Peder Vium gennemgik regnskabet, og udnævnte sig selv til en ”dårlig kasserer”: – Hvert år mens jeg har været kasserer har der været oveskud; det er jo ikke nogen opsparingsklub, bemærkede han tørt…. 

Kontingentet forblev uændret og valg til bestyrelsen var genvalg over hele linjen.

Et veloplagt foredrag med en vel forberedt Erik Eriksen

Det var en meget vel forberedt Erik Eriksen, som lagde ud med at fortælle om drengeårene i Skørping, hvor hans far var frisørmester: – Jeg tror, vi kaldte det barber dengang; vi knægte kaldte hinanden ud fra faderens erhverv, så jeg var ”barberens knægt”.

Fra tømrerlærling til arkitekt i København

Den unge Erik kom i lære som tømrer, men han havde større ambitioner, og tog derfor til København for at læse til arkitekt. Som ung arkitekt fik han arbejde på Henning Larsens Tegnestue, hvor han havde et par gode år, inden nedgangstider ramte forretningen. 

Han kom så over til Arne Jacobsens Tegnestue, men her faldt han ikke til, så han skiftede til arkitektfirmaet Dall & Lindhart i Helsingør. Man kan sige, at det blev skæbnesvangert, for der opstod så nært et venskab mellem Hans Dall og Erik, at det holdt ved til Hans Dall døde for få år siden.

– En formidabel fortæller!

– Ikke mange kunne gøre det bedre end Erik, lød det fra en af de begejstrede tilhørere, Knud Møller, da han blev bedt om en kommentar.

– Han var en formidabel fortæller, som har levet et meget aktivt liv. Det kunne der skrives en hel bog om, fastslog Knud Møller.

Blandt de ting Erik fortalte om, var den periode, da kokken Peter Schnefeld var ansat på Røverstuen.

– Når Peter blev spurgt, om de kunne huse 100 gæster mere, så fandtes begrænsningerne ikke, så gang på gang blev Røverstuen udbygget, sidste gang til det den er i dag.

Efter en god times tid, hvor Erik havde sit publikum i sin hule hånd, havde han også været inde omkring indretningen af den gamle lagerbygning til det, der i dag er Westernhuset. 

Som en afrunding sluttede Erik af med tre gode vittigheder – af den pæne slags- , så også dén del af gæstgiveriet behersker Erik.

FOTO: Top Karens Hus, som det tager sig ud i dag, stadig som et populært traktørsted på toppen af Rebild Bakker.

Share.

Der er lukket for kommentarer.